Autorska skladba

Ženska i Muška klapa “Kastav” objavile videospot za božićnu skladbu “Tisuću snova”

P. N.

Klapa Kastav

Klapa Kastav

Solistička dionica povjerena je dugogodišnjoj članici Ženske klape Kastav Ireni Grdinić. Pjesma je nastala u suradnji sa Smiljanom Kirinčićem, autorom glazbe i stihova, koji potpisuje i aranžman, zajedno sa Sašom Matovinom, umjetničkim voditeljem kastavskih klapa

Tisuću snova naziv je skladbe Ženske i Muške klape Kastav kojom svim ljubiteljima klapske pjesme, i onima koji će to postati, obje klape čestitaju novu godinu i žele ispunjenje svih snova.
https://youtu.be/Ua7ETxpYB2c
Tijekom svoje, gotovo trideset godina duge karijere, Kastavke i Kastavci održali su brojne božićne i novogodišnje koncerte na kojima su izvodili popularne skladbe domaćih i stranih autora te razne narodne napjeve. Ove godine klape se po prvi puta predstavljaju autorskom skladbom blagdanskog ozračja Tisuću snova, u kojoj je solistička dionica povjerena dugogodišnjoj članici Ženske klape Kastav Ireni Grdinić. Pjesma je nastala u suradnji sa Smiljanom Kirinčićem, autorom glazbe i stihova, koji potpisuje i aranžman, zajedno sa Sašom Matovinom, umjetničkim voditeljem kastavskih klapa.


Priča je ovo prožeta emocijama koje nas obuzimaju u blagdansko vrijeme, pjeva o ljubavi, miru, radosti, veselju, istovremeno svečana i razigrana te podsjeća slušatelja na čaroliju nove godine u kojoj svi uvijek iščekujemo ostvarenje naših snova.


Skladba je snimljena još 2014. godine u studiju Roberta Funčića, a ove godine se predstavlja i njen videospot kojeg su osmislili članice i članovi Ženske i Muške klape Kastav, dok je sve zabilježeno okom kamere snimatelja Roberta Kalčića. Videospot je sniman u prosincu prošle, 2019. godine, na području Opatije i Rijeke, a kadrovima dominiraju prekrasno okićeni opatijski parkovi i kaštel na Trsatu.
Ženska i Muška klapa Kastav će upravo videospotom Tisuću snova uskoro sudjelovati na 1. Međunarodnom festivalu božićnih pjesama 1° FESTIVAL INTERNACIONAL NAVIDEÑO PUEBLA – MÉXICO 2020 EDICIÓN VIRTUAL. Festival će se u online izdanju održati sljedećeg utorka, 22. prosinca u organizaciji institucija iz meksičkog grada Pueble – Sveučilište Amerike Puebla ARTE Y CULTURA UNIVERSIDAD DE LAS AMÉRICAS PUEBLA i Mješovitog pjevačkog zbora i simfonijskog orkestra Normalista CORO NORMALISTA DE PUEBLA Y SU ORQUESTA SINFÓNICA.