PGS i SDP

Željka Šarčević Grgić ide po drugi mandat načelnice Klane

Bruna Matičić

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLERKLANA – Koalicija stranaka SDP–PSG potpisala je jučer u Klani koalicijski sporazum i najavila zajednički program za predstojeće lokalne izbore te podržala kandidaturu aktualne načelnice Općine Klana Željku Šarčević Grgić, koja na izbore izlazi drugi put.


Koalicijski su sporazum potpisali predsjednici ogranaka stranaka u Klani Dušan Štemberger (PGS) i Miljenko Kalčić (SDP), a punu podršku koaliciji i kandidaturi za buduću načelnicu svojim su dolaskom pružili i župan PGŽ-a Zlatko Komadina, predsjednik PGS-a Dario Vasilić i zastupnica EU parlamenta Romana Jerković.


– Riječ je o koaliciji koja je dosad imala odličnu suradnju i u prošlom se mandatu pokazala izuzetno uspješnom, stoga zajedno nastavljamo i dalje, istaknula je Željka Šarčević Grgić te se osvrnula na najveće projekte ostvarene u proteklim četirima godinama poput ostvarenog obećanja da će stanovnicima pružiti besplatnu uslugu katastarske izmjere, ali i na važne točke novog programa koje su svojevrstan nastavak već započetog djelovanja.
Kako je najavila, u drugom će mandatnom razdoblju u fokusu biti projekt izgradnje Doma za starije u bivšoj zgradi vojarne u Klani, u koji je Općina ušla zajedno s Primorsko-goranskom županijom te ostalim gradovima i općinama riječkog prstena, a na njegovoj će se realizaciji intenzivno raditi u narednom četverogodišnjem razdoblju.


– Iza nas su rezultati koji su vidljivi, a pred nama velik posao u nikad izazovnijim vremenima, kazala je Šarčević Grgić.


Na njezine se riječi nadovezao župan Zlatko Komadina, koji je izrazio veliko zadovoljstvo suradnjom s načelnicom i Općinom Klana te naglasio kako je u njezinu mandatu krenula obnova škole u Klani te je obnovljen krov, a slijedi i obnova školske sportske dvorane, a najavio je i velik projekt novog županijskog Doma za starije.


Romana Jerković istaknula je da je aktualna klanjska načelnica primjer kakva bi osoba trebala da ispunjava tu funkciju: poduzetna, energična, puna ideja vrijedna, pozitivna i odgovorna snažna žena koja je pokazala da zna slušati i čuti. Darijo Vasilić zaključio je da uspjeh načelnice Željke Šarčević Grgić leži u načinu djelovanja koji je izuzetno otvoren prema građanima i transparentan, što podržavaju i PGS i SDP.