EPK privlači goste

‘Zakasnili ste’: Pred EPK grad bukiran, pokoji krevet slobodan tek u privatnom smještaju

Biljana Savić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Brojna događanja ovoga vikenda privukla goste koji su se na vrijeme pobrinuli za smještaj u gradu koji postaje Europska prijestolnica kultureRIJEKA  »Zakasnili ste, u ovom objektu nema više raspoloživih jedinica« iskočit će vam crvenim slovima ispisana poruka ukoliko pokušate bukirati sobu za nastupajući vikend u bilo kojem riječkom hotelu. Mi smo probali i zabavili se, zaista nema slobodnih soba.


A nije da ne vjerujemo na riječ riječkim hotelijerima. Možda bi otvaranje EPK do posljednjeg mjesta napunilo i Hiltonov Resort Costabela da je izgrađen, ali to nikad nećemo saznati.


Ono što znamo jest to da je svečano otvorenje EPK Rijeke u potpunosti, prema stanju bukinga za nastupajući vikend, popunio Hotele Jadran, Continental, Neboder i Grand Hotel Bonavia.
Integralni hotel Molo longo popunio je 90 posto kapaciteta. U Turističkoj zajednici grada Rijeke kažu nam da je većina smještajnih kapaciteta u hostelima i privatnom smještaju u središtu grada popunjena, iako se još uvijek može pronaći pokoji raspoloživi ležaj u privatnom smještaju.


Unaprijed je teško znati koliko je smještajnih jedinica u domaćinstvima bukirano, no to će biti poznato po rezultatima e-visitora 4 veljače, kad će biti poznati kompletni statistički podaci o ostvarenom turističkom prometu u Rijeci za vikend od 31. siječnja do 2. veljače. Tada će biti poznato i odakle je bilo najviše gostiju.


– Hotelska firma Jadran hoteli, odnosno riječki hoteli Jadran, Continental i Neboder su potpuno popunjeni za otvorenje Europske prijestolnice kulture 2020. za vikend od 31. siječnja do 2. veljače. U ukupno gotovo 200 smještajnih jedinica boravit će brojni uzvanici Grada Rijeke, predstavnici domaćih i inozemnih medija, predstavnici gradova prijatelja, diplomatski predstavnici, predstavnici bivših i budućih europskih prijestolnica kulture, od Liverpoola i Stavangera 2008. godine do Tartua i Bad Ischla 2024. godine. Naravno, najviše je predstavika grada Galwaya s kojim dijelimo titulu EPK ove godine, kaže nam direktor prodaje Jadran hotela Damir Balenović i dodaje da su se za ovu gužvu kadrovski pojačali s njihovim stalnim radnicima iz sezonskih objekata kao što su Uvala Scott i kamp Oštro.


Zadovoljni su i u Plavoj laguni, u čijem je sastavu i riječka Bonavia koja će ugostiti visoke uzvanike koji su još prije nekoliko mjeseci rezervirali smještaj.


– Hotel Bonavia Plava laguna je u nadolazećem vikendu izvrsno popunjen te će biti domaćin visokih uzvanika i gostiju iz Hrvatske i inozemstva povodom svečanosti otvorenja EPK. Buking za uvažene goste najavljen je većinom mjesecima unaprijed te se očekuje da će njihov boravak trajati dva do tri dana. U nadolazećim danima bit ćemo domaćini i našim stalnim gostima koji već borave u Rijeci, a dolaze iz Hrvatske, zemalja EU-a i SAD-a te vjerujemo da će im brojna događanja ovoga vikenda pružiti jedinstveni doživljaj i dodanu vrijednost boravku u našem gradu, kažu nam u Plavoj laguni i ističu da svečanost otvorenja i program EPK značajno doprinose atraktivnosti Rijeke kao destinacije, što je već sada primjetno kroz brojne upite i najave povećanja bukinga za cijelu 2020. godinu.