Humanitarni dan

Zajedno u sportu: Pravi mravinjak ljubavi i dobrote na Belvederu za Roka Vulića

Zlatko Horvat

Foto Marko Gracin

Foto Marko GracinRIJEKA – Ekipe su se izmjenjivale na travnjaku SRC-a Belveder, treće izdanje humanitarne akcije »Zajedno u sportu« pretvorila se u mravinjak ljubavi i dobrote, a sve u želji da se 13-godišnjem Roku Vuliću, teško bolesnom dječaku, omogući lakši život.


Čak 26 ekipa zaigralo je na umjetnoj travi Omladinskog igrališta, kojom su prodefilirali gimnastičari Vite, boksaši Kinga, Halubajske mažoretkinje… Trebala su se okupiti djeca i iz nekih drugih sportova, ali kišno jutro je donekle pokvarilo planove.


Svejedno, na travnjaku se od jutra do 15 sati izmijenilo petstotinjak djece, još i više roditelja, koji su plaćali simboličnu ulaznicu po cijeni od 20 kuna. Prodavale su se i majice, organizirana je prigodna tombola…
– Posjet je bio odličan, neki se i ne sjećaju kada je toliko ljudi bilo na tribini SRC-a Belveder – kaže Dolores Smolčić, organizatorica akcije.


Suorganizaciju potpisuje NK Doker, koji je dao igralište na korištenje.


Roko Vulić nije mogao biti nazočan, ali došla je njegova majka Suzana.


– Cijela akcija počela je spontano, kada sam upoznala Suzanu. Budući da sam cijeli život u sportskim udrugama, pokušali smo probati pomoći na ovaj način. Ova humanitarna akcija raste iz godine u godinu.Ono što smo željeli, to smo i ostvarili. Ali akcija traje još tjedan dana, svi koji žele još mogu pomoći. Još ima majica… – dodaje Dolores Smolčić.


Mladi sportaši i njihovi roditelji još su jednom pokazali veliko srce. Igralo se, družilo, zabavljalo… Sport je još jednom bio poveznica za humanost i nedjeljni šušur na Omladinskom igralištu.