Popularni vjeroučitelj

“Za Božić želimo Marina”: Učenici pljeskom i prosvjedom ispratili Miletića iz Sušačke gimnazije

P. N.

FOTO/Snimila čitateljica

FOTO/Snimila čitateljica

Učenici plakatima iskazali nezadovoljstvo. Riječki vjeroučitelj Marin Miletić, na svom je Facebook profilu objavio vlog emotivnog oproštaja od Prve sušačke hrvatske gimnazije. Od idućeg će polugodišta vjeronauk predavati u Srednjoj školi za elektrotehniku i računalstvo u Rijeci.


‘Ponosan sam na svoj govor na Trgu bana Jelačića, ne bih slova mijenjao, ponosan sam na štrajk, što smo se držali zajedno, hvala kolegama na zajedništvu’, poručio je Miletić svojom video porukom.


Miletić se danas ispred Sušačke gimnazije oprostio i od učenika koji su u velikom broju iskazali podršku vjeroučitelju i nezadovoljstvo njegovim odlaskom. Okupljenim srednjoškolcima je poručio da ostanu vjerni sebi.
FOTO/Snimio čitatelj


FOTO/Snimio čitatelj“Gimnazija, to ste vi”, kazao je Miletić okupljenima. 


FOTO/Snimio čitatelj


FOTO/Snimio čitateljZahvalio se “Jasno vam je da moram poć, već sad znam da će dio ekipe reći ‘evo on ih je naložio’ iako znate da sam slao poruke nemojte, ali evo vas i hvala vam svima”, kazao je.


“Tu smo, zajedno smo i ne prestaje ništa”, poručio je Miletić učenicima.


FOTO/Snimio čitatelj


FOTO/Snimio čitatelj“Čuvajte se i drž’ te se zajedno”, poručio je.


FOTO/Snimio čitatelj


FOTO/Snimio čitateljVideo oproštajnog govora osvanuo je u Facebook grupi “Riječka enciklopedija – Fluminensia”. 


FOTO/Facebook Screenshot


FOTO/Facebook ScreenshotUčenici su organizirali prosvjed i u trenutku pisanja teksta, prema javljanjima iz škole – prosvjeduju na školskim hodnicima i ispred škole. Plakati se nalaze na hodnicima i zidovima, a najgore su prošla vrata ravnateljice.


FOTO/Čitateljica


FOTO/Čitateljica