Dr. Aron Grubešić

Voditelj riječkog covid odjela o svojem iskustvu s koronom: “Dan danas više nisam isti”

Portal Novi list

Dr. Aron Grubešić / Foto Screenshot Nova TV

Dr. Aron Grubešić / Foto Screenshot Nova TV

Nakon što sam proživio sve to što sad moji pacijenti proživljavaju, najgori osjećaj koji postoji za nas koji smo to doživjeli jest kada ne možeš doći do zraka, ispričao je dr. Aron GrubešićVoditelj covid odjela u KBC-u Rijeka dr. Aron Grubešić na Novoj TV govorio je o situaciji s koronavirusom u riječkoj bolnici, ali i o vlastitom iskustvu sa zarazom.


“Nažalost, stanje je takvo da imamo povećan broj hospitaliziranih, sve veći. Sada imamo 48 hospitaliziranih na našem odjelu što je najviše od prije ljeta.


Situacija se dodatno pogoršava, ali ostajemo ispred virusa tako da smo već večeras otvorili nove kapacitete u KBC-u Rijeka i na svakodnevnoj bazi predviđamo potrebe.
Klinička slika varira od vrlo blagih, a neki niti ne zahtijevaju kisik, ali su tu zbog raznih komorbiditeta. Najveći dio takvih pacijenata je cijepljen. Od 48 hospitaliziranih, 10 ih je cijepljeno”, rekao je dr. Grubešić.


Ispričao je svoje iskustvo s koronavirusom.


“To je bilo prije nego što je cjepivo bilo dostupno, u 11. mjesecu 2020. godine. Nakon što sam proživio sve to što sad moji pacijenti proživljavaju, najgori osjećaj koji postoji za nas koji smo to doživjeli jest kada ne možeš doći do zraka.


Nakon što sam prošao taj dio izgubio sam vid na dijelu vidnog polja i imao cijeli niz drugih komplikacija. Ali dan danas više nisam isti nakon toga”, ispričao je dr. Grubešić.


Oni koji su bili protiv cijepljenja, priča liječnik, na dan otpuštanja upitali su ga jedno pitanje: kada se mogu cijepiti.