Radionice

Vježbali jogu u muzeju, pa otkrili priče snažnih žena

Katarina Bošnjak

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Vježbalo se u jedinstvenom ambijentu Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorjaU Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka ove subote slobodno vrijeme povezalo sa sportom i umjetnošću.


U suradnji s Ashtanga Yoga Studiom organiziran je program “Yoga u Muzeju” koji je prvenstveno namijenjen zaposlenim mamama, ali i tatama kao odmor i predah u hektičnom vremenu u kojemu živimo.


Premda je svima koji su barem jednom pokušali već dobro poznata dobrobit yoge za organizam, današnje radionice yoge ipak su posebne jer su se prakticirale u jedinstvenom prostoru Guvernerove palače što je polaznicima omogućilo poseban doživljaj.

Program se odvijao od 9 do 13 sati, a u sklopu programa “Čudotvornice” organizirana je radionica za djecu na temu “Nekad sam bio…”.


Cilj radionice bio je upoznati djecu sa “životom” muzejskih predmeta, njihovom poviješću, funkcijom i izgledom, čime se pokušalo rekonstruirati životne priče predmeta.


Nakon yoge svi posjetitelji imali su priliku upoznati stalni muzejski postav vezan uz žene koje su svojim djelima, osobnošću ili ljubavlju za grad ostavile trag u povijesti.


Muzejska savjetnica Tea Perinčić provela je sve zainteresirane kroz “Žene u stalnom postavu muzeja” te otkrila priče snažnih žena koje su nenametljivo, a samouvjereno činile male i velike promjene u životu našega grada.