Turizam

Virtualna radionica Turističke zajednice Kvarnera: Čak 79 posto Poljaka želi ovog ljeta u Hrvatsku

Alenka Juričić BukaricaRIJEKA – Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i predstavništvom HTZ-a u Poljskoj održala je jučer još jednu virtualnu prezentaciju za turoperatore i agente iz Poljske. Poslovna radionica održana tjedan dana prije uspostave prve ovogodišnje direktne aviolinije poljskog nacionalnog avioprijevoznika LOT Airlines koja će od sredine lipnja do početka listopada ove godine povezivati Varšavu i Rijeku, a ovog ljeta ima čak četiri linije iz poljskih gradova za Zračnu luku Rijeka.


Poljskim turističkim djelatnicima tako je Agnieszka Puszczewicz, direktorica predstavništva HTZ-a u Poljskoj, predstavila nacionalnu oznaku sigurnosti Safe Stay in Croatia, dok je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ-a Kvarnera, istaknula kako su lani Poljaci dokazali da zaista vole kvarnersku regiju i našli su se među pet najvažnijih emitivnih tržišta.


– Imidž Kvarnera u Poljskoj je vrlo dobar jer se kod nas osjećaju ugodno i sigurno, kao u posjetu kod prijatelja. Taj trend se nastavlja i u ovoj godini. Svakako treba naglasiti da su osim aviolinije od Varšave do Rijeke najavljeni i direktni letovi iz još dva grada sa sjevera, Szczecina i Olsztyna i Zielone Góre iz zapadnog dijela Poljske, što nas zaista veseli jer će i gostima iz udaljenijih dijelova ove zemlje, i to od srpnja do rujna, Kvarner biti lako i brzo dostupna destinacija. Raduje nas i činjenica da prema zadnjim provedenim istraživanjima i prema izjavi predsjednika Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora i Poljske turističke komore Paweła Niewiadomskog, čak 79 posto Poljaka želi putovati u Hrvatsku. To su sjajni rezultati. S dobrim aviolinijama te uz standardni promet automobilima, i u ovoj godini možemo očekivati doista veliki broj Poljaka u Hrvatskoj i na Kvarneru, naglasila je Peršić Živadinov. Istaknula je i kako se Hrvatska se nalazi između tri najpoželjnije destinacije za individualne goste iz Poljske bez obzira na vrstu prijevoza kojom dolaze, a Kvarner je među top pet regija prema izboru poljskih gostiju. Prema podacima iz istraživanja TOMAS, Poljaci u Hrvatsku putuju većinom vlastitim vozilima, ali sve češće koriste i direktne avionske linije koje pružaju mogućnost brzog dolaska na destinaciju.
Uz prirodne ljepote regije, sudionicima je predstavljena i eno-gastronomska ponuda, kao i mogućnosti aktivnog odmora te brojne kulturno-povijesne znamenitosti Kvarnera.