Sva lica Platka

Vertikalno, vodoravno, biciklom, trčeći, hodajući – Platak je »zen«. Pogledajte kako nam je bilo

Ervin Pavleković

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Atletska, potom biciklistička utrka, pa tzv. Pseći kutak, druženje s članovima »Estavele« i još mnogo toga na svježem zraku bio je mamac za provesti još jedan sportski dan na PlatkuPLATAK – Jučerašnje jutro te dio poslijepodneva na Platku bili su rezervirani za manifestaciju Vertikalno lice Platka u sklopu koje je održana biciklistička i atletska utrka, za odrasle i najmlađe, te Pseći kutak u organizaciji Koordinacijske radne skupine za zaštitu životinja Primorsko-goranske županije (KRAS PGŽ).


Za brojne posjetitelje, temperatura nešto niža od 20 stupnjeva Celzijevih bila je pravi mamac za otići na Platak na Festival sportske rekreacije. Posjetitelji su se okupili ispred Velikog doma, a prva aktivnost koja je uslijedila bila je atletska utrka u kojoj je sudjelovalo oko 150 trkača. Za tehnički dio ove manifestacije zaslužna je Marija Vlacich Tomaić koja kaže – trči se na 5, 10 i 20 kilometara, a limit je 5 sati.


Vrlo brzo nakon atletske uslijedila je i biciklistička utrka u kojoj je sudjelovalo 40-ak biciklista, a među njima i Ana Rumiha, te Melita Doričić.
– Vozim bicikl rekreativno, no posljednjih mjeseci intenzivnije, rekla je Ana. Melita koja se također rekreativno bavi biciklizmom, no već je sudjelovala u nekoliko utrka dodaje – probna staza nije jednostavna, no dat ću sve od sebe.


A u Psećem kutku, veselo i lajavo. Tu su ljubitelji životinja mogli dobiti informacije o brizi i njezi kućnih ljubimaca, informacije o njihovome zdravlju, kao i poneki savjet vezan za dresuru. Posebni gosti ove manifestacije bili su napušteni psi iz Skloništa za životinje Lič i Vetcentra Crikvenica koji su bili na raspolaganju svim posjetiteljima za druženje ili šetnju.


Organizatorica Roberta Dragičević izrazila je zadovoljstvo zbog održavanja ovog sportskog događaja iza kojeg stoji potpis Društva sportske rekreacije Kvarner, no i zbog drugih aktivnosti na Platku koje se odvijaju u sklopu Festivala sportske rekreacije.


Foto galerija: Bio je to još jedan zanimljiv dan na Platku Foto: Marko Gracin


– Ove godine izmijenili smo atletske rute koje idu uz jezero i po stazi Radeševo 2 do vrha, a onda svatko ide svojim putem. Staza na 20 kilometara malo je teža, pa smo dobili i bolje trkače. Novi format biciklističke utrke XCO ima duljinu 4,4 kilometara po 5 krugova, što joj daje zanimljivost. Za one izdržljivije i spremnije, organiziramo i kombinirane utrke trčanja i bicikliranja, kao i vođenu biciklijadu od 20-ak kilometara, za one koji nisu natjecateljskog duha. Organiziramo i utrke za djecu u dobi od 5 do 12 godina, zatim Pseći kutak koji obuhvaća utrke za pse, foto-kutak, dresera… Ovdje su i životinje iz dvaju centara za napuštene životinje. Uz to, s nama su i speleolozi iz kastavske


Udruge Estavela koji će pokazati uzlove i važnost speleologije u svakodnevnom životu. A imamo i tzv. izazov hrčak u kojem će svi moći osvojiti neku nagradu, pojasnila je Roberta.


Sve u svemu, vrlo sadržajan dan na Platku.