Kap života

Velika akcija darivanja krvi na Kantridi: Svakom darivatelju karta za utakmicu Rijeke i baklja za Molo Longo!

Edi Prodan

Foto: M. LEVAK

Foto: M. LEVAK

Zalihe krvi i krvnih pripravaka su u KBC Rijeka smanjene stoga je svaka prikupljena doza zaista - dragocjena, istaknula je Petra Šuljić, ravnateljica GC Crvenog križa Rijeka.Armada, GD Crvenog križa Rijeka kao i HNK Rijeka pokrenuli su zajedničku akciju u kojoj je cilj potaknuti ljude na darivanje krvi. Posebno je usmjerena prema mlađoj populaciji koja do sada nije darivala krv, kao i prema onima koji su to činili ali su iz raznih razloga došli u zonu stagnacije. Razlog organiziranja akcije je stanje zaliha krvi koje su u vrijeme turističke sezone pod posebnim pritiskom jer se na Kvarneru nalazi i na desetke tisuća turista.


– Pozivamo sve članove Armade kao i navijače Rijeke te naprosto sve ljude dobre volje na darivanje krvi koje u subotu 31. srpnja u vremenu od 9 do 13 sati organiziramo na stadionu Kantrida, istaknuo nam je Mateo Dejak, tajnik KN Armada čiji su članovi u velikoj mjeri aktivni, stalni darivatelji krvi te su i ovog puta, nakon informacije iz Crvenog križa o stanju zaliha i povećanim potrebama za darivanjem krvi, inicirali hitnu darivateljsku akciju.


– Zalihe krvi i krvnih pripravaka su u KBC Rijeka smanjene stoga je svaka prikupljena doza zaista – dragocjena. Pozivamo stoga sve koji imaju mogućnost darivati krv da se pridruže ovoj hvale vrijednoj akciji koju je inicirala Armada, skupina uvijek spremna pomoći u situacijama kad je potrebno iskazati humanost, klub navijača s kojim imamo odličnu suradnju. Također, iako su sport i ugostiteljstvo jedni od najugroženijih u vrijeme pandemije, zahvaljujemo se HNK Rijeka i slastičarnici Cacao što su se sa svojim darovima pridružili akciji te tako joj dali dodatni poticaj, istaknula je Petra Šuljić, ravnateljica GC Crvenog križa Rijeka.
Ono što je posebno zanimljivo, svaki darivatelj će na dar dobiti ulaznicu na utakmicu Rijeka – Lokomotiva. Oni koji nemaju EU Covid potvrdu dobit će voucher za besplatno testiranje, a dio njih, jer taj je broj ograničen, i voucher za baklju na ovogodišnjem obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja koji će se 4. kolovoza održati na Molo Longu. Slastičarnica Cacao osigurala je pak sladoled na dar za sve one koji će u subotu na Kantridi po prvi puta darivati krv!


– Velika nam je čast pridružiti se ovoj hvalevrijednoj akciji u organizaciji KN Armada i Crvenog križa Rijeka. Svi znamo da je osiguravanje potrebnih zaliha krvi prioritet, stoga je ova akcija još jedna prilika za iskazivanje humanost kako bismo pomogli svima kojima će u našem gradu biti potrebna medicinska skrb s potrebom transfuzije krvi. HNK Rijeka se priključuje akciji s malim znakom pažnje, darom ulaznice za utakmicu Rijeka – Lokomotiva.


Vjerujemo da će i ova akcija biti uspješna, da će Rijeka još jednom pokazati svoju humanu stranu kao što je to činila u mnogim sličnim akcijama proteklih godina. Pozivamo sve sudionike da se za vrijeme darivanja krvi drže propisanih epidemioloških mjera, te vjerujemo da će na kraju cijela akcija proteći uspješno. Još jednom poziv svim našim sugrađanima: darujte krv jer krv je život, naglasio je Luka Ivančić, generalni direktor HNK Rijeka.