Izborna skupština

Vatroslav Abramović novi predsjednik Riječkog odvjetničkog zbora

Ervin Pavleković

Članove Upravnog odbora Riječkog odvjetničkog zbora činit će Darko Milić, Marko Kuvač, Sandra Ivić, Dalibor Čajkovski, Marko Rogić, Berislav Pavišić, Sonja Bonifačić, Jasna Drača, Saša Žarkovac i Boris GregovićU dvorani Transadrije nedavno je održana Izborna skupština Riječkog odvjetničkog zbora na kojoj se proveo izbor tijela za Riječki odvjetnički zbor i izbor tijela za Hrvatsku odvjetničku komoru.


Na dnevnom redu bilo je i nekoliko izvješća raznih tijela o kojima se raspravljalo i koja su se potom usvojila.


Na dnevnome redu Izborne skupštine bilo je ukupno šesnaest točaka, a središnji dio dnevnoga reda činilo je nekoliko izvješća o radu i aktivnostima raznih tijela, izbor Kandidacijske i Izborne komisije, utvrđivanje liste kandidata za izbor tijela Zbora i HOK-a te i izbor kandidata za ta tijela.
Uvodnu riječ imala je predsjednica Odvjetničkog Zbora na odlasku, Nada Badurina, koja je na kraju svojeg dvanaestogodišnjeg djelovanja naglasila kako je pred hrvatskom odvjetničkom strukom velika bitka za zadržavanjem svojeg položaja samostalne i neovisne službe koja nije dio tržišnih, odnosno uslužnih djelatnosti pod ingerencijom Ministarstva gospodarstva, kamo je pravosuđe prebacuje.


Napomenula je i kako jedino u zajedništvu mogu savladati sve ono što tek dolazi te tako opstati kao struka. Takvo što, istaknula je Badurina, zahtijeva upornost, hrabrost i izdržljivost, jer biti odvjetnik zahtijeva posebnu vrstu pravnika i osobe.Za predsjednika Riječkog odvjetničkog zbora predložen je i odabran Vatroslav Abramović.


Za članove Nadzornog odbora Riječkog odvjetničkog zbora odabrani su Vesna Žic, Želimir Brozović i Miroslava Sudar-Tičić u svojstvu predsjednice i dva člana.


Za članove Upravnoga odbora Hrvatske odvjetničke komore izabrani su Nada Badurina i Darko Milić, čime ujedno postaju i članovi predstavništva Riječkog odvjetničkog zbora u Skupštini Hrvatske odvjetničke komore, uz preostalih sedam članova – Dalibora Čajkovskog, Marka Kuvača, Želimira Brozovića, Sašu Žarkovca, Sandru Ivić, Jasnu Draču i Sonju Bonifačić.


Članove Upravnog odbora Riječkog odvjetničkog zbora činit će Darko Milić, Marko Kuvač, Sandra Ivić, Dalibor Čajkovski, Marko Rogić, Berislav Pavišić, Sonja Bonifačić, Jasna Drača, Saša Žarkovac i Boris Gregović.