Unija Kvarnera ima najmlađu listu: ‘Jelenje može biti bolje mjesto za život’

Sanja Gašpert

Iako u prosjeku najmlađa lista, iza njih stoje uspješni privatni projekti i godine iskustva u javnom djelovanju kroz rad u Vijeću Općine Jelenje, općinskim odborima, udrugama u sportu i kulturiJELENJE – Na Trgu mlikarice u Dražicama mještanima se predstavila lista Unije Kvarnera za Općinsko vijeće Jelenje, regionalne stranke usmjerene budućnosti i prosperitetu općine Jelenje. Kako je tom prigodom istaknuto, listu čine pojedinci uspješni i priznati svatko u svom području djelovanja, a zajedno kao tim koji će znati učiniti općinu Jelenje boljim mjestom za život.


Iako u prosjeku najmlađa kandidacijska lista, iza njih stoje uspješni privatni projekti i godine iskustva u javnom djelovanju kako kroz rad u Vijeću Općine Jelenje, općinskim odborima, udrugama u sportu i kulturi. Kandidati s liste predstavili su program koji se sastoji od šest programskih ciljeva – jačanja gospodarskog rasta, ravnomjernog razvoja, brigom za starije i nemoćne, promocije aktivnog života i turizma te ovom prilikom posebno istaknutih ciljeva usmjerenih demografiji i mladima te komunalnim nadstandardom i prometom.


Na predstavljanju podršku listi Unije za Jelenje dali su i predsjednik stranke i kandidat za primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić, kao i tajnik Unije Kvarnera iz susjedne Općine Čavle Norbert Mavrinac.
Još uvijek aktualni zamjenik župana PGŽ-a, ujedno i kandidat za župana na predstojećim lokalnim izborima, Marko Boras Mandić dao je podršku projektu vrtića u Jelenju te rješavanju problematike glavnih prometnih pravaca prema općini Čavle, točnije planiranom čvoru Soboli, kao i prema gradu Rijeci. Tom prilikom predstavljena je i lista za Županijsku skupštinu, na kojoj se nalazi Danko Baćac, koji je istaknuo kako je ponosan na ukazanom povjerenju te kako je vrijeme da se o problematici i boljitku općine Jelenje čuje i na toj višoj regionalnoj razini. Lista Unije za Jelenje za Općinsko vijeće na izbore izlazi u sastavu: nositelj liste Danko Baćac, Mauro Miculinić, Marijan Lukežić, Klara Vičević, Dejan Ban, Danijel Gržinčić, Jelena Kukuljan, Maja Matejčić, Martin Brnelić, Barbara Ban, Ester Lukežić, Mario Skender i Eleonora Zaharija.