Primanje

Umirovljenim riječkim učiteljicama i odgajateljicama zahvale za predani rad

Ingrid Šestan Kučić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Ono što usade učiteljice i odgajateljice ostaje trajna životna vrijednost. To nije posao koji se može naučiti. To je posao koji treba živjeti, naglasio je riječki gradonačelnik Vojko ObersnelRIJEKA – U povodu Svjetskog dana učitelja riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Sanda Sušanj su održali primanje za umirovljene djelatnike riječkih odgojno-obrazovnih institucija te su im na taj način zahvalili za njihov dugogodšinji rad. Taj je rad, prema riječima gradonačelnika, bio predan, a biti odgajatelj, učitelj, nastavnik ili profesor je izuzetno zahtjevna profesija.


– S obzirom na vrijeme koje djeca provedu u vrtiću i školi, ono što usade učiteljice i odgajateljice ostaje trajna životna vrijednost. To nije posao koji se može naučiti. To je posao koji treba živjeti, naglasio je Obersnel.


Primanje za umirovljene odgojno-obrazovne djelatnike u povodu Svjetskog dana učitelja, prema riječima Sušanj, simbolični pokušaj je dati do znanja koliko je odgojno-obrazovna djelatnost važna. Odgojno-obrazovni djelatnici, dodala je, cijeli su radni vijek izloženi velikim izazovima koji zahtijevaju trud i iskorak, a pročelnica im je ujedno poželjela i puno lijepih trenutaka u novoj eri života.
Protekle je školske godine u zasluženu mirovinu u školskoj 2018./2019. godini otišlo je 35 odgojno-obrazovnih djelatnika: Nadja Poropat iz OŠ Dolac, Veljko Troha iz OŠ Eugena Kumičića, Vesna Božinović iz OŠ Frana Frankovića, Sofija Šegvić iz OŠ Gelsi, Gordana Grujić iz OŠ Gornja Vežica, Nada Ćoso iz OŠ Kantrida, Pavica Veža iz OŠ Kozala, Zlatka Zulić iz OŠ San Nicolo, Gea Srdoč, Zvjezdana Vidaković, Mara Ružić i Jadranka Cvetkovska iz OŠ Srdoči, Mirjana Miškulin-Stepančić iz OŠ Škurinje, Vesna Sochor i Ljerka Herceg iz OŠ Turnić, Vieri Malovac i Ines Doričić iz OŠ Vežica te Ivana Albaneže Vranić iz OŠ Vladimira Gortana, kao i djelatnice gradskih dječjih vrtića: Neda Brančella, Silvana Klajner, Danica Dopuđ, Gordana Šmit, Nataša Pavletić Pavlin, Gordana Pavičić Petrović, Dibie Host, Helga Sergo Tomasco, Mirjana Ribarić, Željka Maričić, Biserka Mičetić, Dubravka Jurković, Milina Brkić, Vidica Kontić, Snježana Cukrov, Vesna Rački i Vesna Ban.