Godišnja skupština

Udruga pomorskih kapetana Kostrena obilježava 20. obljetnicu, otvara se Kuća kostrenskih pomoraca

Barbara Čalušić

Darko Glažar / Foto Vedran Karuza

Darko Glažar / Foto Vedran Karuza

Udruga pomorskih kapetana Kostrena i ove će godine nastaviti s održavanjem stručnih predavanja, najavljuje predsjednik Darko GlažarUdruga pomorskih kapetana Kostrena održala je svoju godišnju skupštinu na kojoj je rezimiran rad udruge u prošloj godini.


– U prvom redu to su naša stručna predavanja, a ove ćemo godine organizirati predavanje posvećeno klimatskim promjenama koje će na održati stručnjaci Državnog hidrometeorološkog zavoda.


U protekloj smo godini, dosljedno našoj tradiciji obilježili nekoliko datuma vezanih uz brodove na kojima su zapovjednici bili naši kapetani iz Kostrene, a to su obljetnice brodova Igrane, San Niccolo, Petar Zoranić, a godinu smo završili obilježavanjem 42 godine od potunuća Jugolinijinog broda Dunav na kojem je zapovjednik također bio naš Kostrenjanin, kaže predsjednik Udruge pomorskih kapetana Kostrena Darko Glažar.
Kostrenski kapetani prisjetili su se i svojih preminulih članova minutom šutnje, a kako ističe Glažar, u proteklih 20 godina djelovanja udruge, preminulo je 60-ak članova.


– Udruga danas također broji 60-ak aktivnih članova, a sve se nama srodne udruge žale na sve manji broj mladih kolega, upozorava Glažar koji podsjeća da Udruga pomorskih kapetana Kostrene ove godine obilježava 20. godišnjicu djelovanja koja će se poklopiti s otvaranjem Kuće kostrenskih pomoraca, multimedijalnog centra posvećenog pomorstvu i povijesti Kostrene.