Vrijedna donacija

Udruga Marijina FARMA osigurala informatičku opremu za 35 školaraca

Mirjana Grce

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Ovom akcijom potičemo četvrti globalni cilj održivog razvoja UN-a »Kvalitetno obrazovanje«, čime djeci kojoj je to najpotrebnije stvaramo pretpostavke za nesmetano praćenje nastave, rekla je predsjednica Udruge Marija IvanišUdruga Marijina FARMA realizirala je još jednu vrijednu donaciju, i to donaciju informatičke opreme za 35 socijalno najugroženije djece iz grada Rijeke.


U dvorištu riječkog Centra za socijalnu skrb, članovi Udruge svečano su djeci i njihovim roditeljima uručili 35 prijenosnih računala, monitora, tipkovnica, miševa… za 34 srednjoškolca i jednog studenta koji sa svojim obiteljima žive u teškim uvjetima, od državne socijalne pomoći.


Prijenosna računala i prateću opremu uručili su im doc. dr. sc. Marija Ivaniš, predsjednica Udruge Marijina FARMA i tajnik Udruge Stipe Štavlić te djelatnici riječkog Centra za socijalnu skrb.
– Kao dar, u vlasništvo Udruge Marijina FARMA, ovu smo donaciju primili od jedne međunarodne kompanije koja želi ostati anonimna, a koja je prepoznala naš humanitarni rad.


Ovom akcijom potičemo četvrti globalni cilj održivog razvoja Ujedinjenih Naroda »Kvalitetno obrazovanje«, čime kao Udruga ovoj djeci kojoj je to najpotrebnije stvaramo pretpostavke za nesmetano praćenje nastave te izvršavanje obveza uz tehnologiju koja je neizostavni dio suvremenog obrazovnog nastavnog procesa, rekla je, među ostalim, predsjednica Udruge dr. Ivaniš.


Karlo Balenović, ravnatelj riječkog Centra za socijalnu skrb poručio je da je ova donacija zaista hvalevrijedna.


Objasnio je da su računala prazna, a da će informatičari škola koje ova djeca pohađaju trebati u njih instalirati programe za praćenje online nastave, za slučaj da se ponovo bude morala tako održavati, no da će ova oprema djeci služiti i inače tijekom obrazovanja.