Regiojetova direktna linija

U samo dva dana prodano 9 tisuća karata za vlak Prag – Rijeka

Alenka Juričić Bukarica

: Hrvatska je popularna destinacija u Češkoj i Slovačkoj / Foto Regio jet

: Hrvatska je popularna destinacija u Češkoj i Slovačkoj / Foto Regio jet

Potražnja je jako velika i ono što nam je posebno drago jest da se karte prodaju ne samo u Češkoj, već i u Slovačkoj. U Bratislavi je već prodano oko tisuću karata, kaže Aleš Ondruj iz RegiojetaRIJEKA  U dva dana od početka prodaje, odnosno danas i jučer, već je prodano oko 9 tisuća karata za Regiojetovu direktnu liniju vlakom od Praga do Rijeke.


Tako velik interes i prava »pomama« za kartama pozitivno su iznenadile sve, potvrdio nam je Aleš Ondruj, glasnogovornik Regiojeta, tvrtke koja je u suradnji s Hrvatskim željeznicama uvela novu liniju vlakom od 30. lipnja, a za koju se karte prodaju već za 22 eura u jednom smjeru.


 Sigurna destinacija
 


Naime, u četvrtak, prvog dana kako su karte puštene u prodaju, prodano je već oko 4 tisuće karata, da bi danas ta brojka skočila na čak 9 tisuća prodanih karata.


 


– Potražnja je stvarno jako velika, i ono što nam je posebno drago jest da se karte prodaju ne samo u Češkoj, već i u Slovačkoj s obzirom na to da je oko tisuću karata već prodano i u Bratislavi. Što se tiče Češke, osim u Pragu, karte se dobro prodaju i u Brnu i nekim drugim gradovima, što definitivno pokazuje da je Hrvatska jako popularna što se tiče odmora ove godine i da ljudi žele provesti godišnji odmor u Hrvatskoj. Ali i da vašu zemlju smatraju, ne samo atraktivnom i popularnom, već i sigurnom destinacijom. Jednostavno savršenom destinacijom za godišnji odmor, kazao nam je glasnogovornik Regiojeta te pritom istaknuo jako dobru suradnju s Hrvatskim željeznicama, kao i hrvatskom ambasadom u Pragu koja je cijelom projektu dala veliku potporu, kao i Hrvatska turistička zajednica.


 


Uzvratni posjet


 


Takav integrirani, zajednički pristup je bio od velike važnosti, reći će Ondruj dodajući kako je ovako velika potražnja za kartama prema Hrvatskoj doista vrlo ugodno iznenadila. Kaže kako su dosad pokrenuli čitav niz linija vlakom, prema Beču primjerice, potom Slovačkoj, kao i unutardržavnih, no kako nikad nisu doživjeli tako veliku potražnju za neku liniju.– Nikad se nije dogodilo da smo s početkom prodaje u nekoliko sati prodali više tisuća karata, ukazao je glasnogovornik Regiojeta.
Riječ je, inače, o noćnoj liniji koja kreće krajem lipnja i najavljena je sve do 26. rujna, tako da prvi vlak iz Praga kreće 30. lipnja i u Rijeku stiže idućeg dana, dakle, 1. srpnja.


– No to je isto tako prilika da gosti iz Hrvatske dođu u Prag ili Bratislavu jer se karte prodaju i u ovom smjeru te pozivamo sve Riječane i ostale da iskoriste ovu mogućnost i posjete Češku ili Slovačku. Isto tako razgovaramo s Hrvatskim željeznicama da i oni počnu prodavati karte te se nadamo da će se s prodajom krenuti kroz nekoliko dana, s obzirom na to da su detalji u većini već dogovoreni, dodao je glasnogovornik Regiojeta.