Radionice i izložbe

U Prirodoslovnom muzeju Rijeka spremaju se za ponovno druženje s publikom – “uživo”

Bruna Matičić

Izložba "koRAK po koRAK... otkrivamo rakove" govori o raskoši bioraznolikosti kvarnerskoga podmorja te "Biljni svijet s obje strane zida" o biljkama kojima su još Rimljani i Iliri pripisivali natprirodna svojstvaRIJEKA – Posljednji dani veljače konačno su omogućili povratak određenih aktivnosti u Prirodoslovnom muzeju Rijeka, iz kojeg ističu kako je to samo početak ponovnoga druženja s publikom »uživo«.


U skladu s time, tijekom ožujka za svoje su posjetitelje pripremili razne aktivnosti, a moguće je pogledati zanimljive izložbe te uvijek interesantan stalni izložbeni postav. Tijekom ožujka u muzeju se mogu razgledati dvije izložbe, i to »koRAK po koRAK…otkrivamo rakove«, koja kroz niz podvodnih fotografija rakova govori o raskoši bioraznolikosti kvarnerskoga podmorja, te izložba »Biljni svijet s obje strane zida«, koja posjetitelje upoznaje s biljkama kojima su još Rimljani i Iliri pripisivali natprirodna svojstva.


Uz izložbe, u Muzeju će se održavati subotnje znanstveno-kreativne radionice za djecu (6. i 20. ožujka) »Budi šašavi znanstvenik«, a moguće je rezervirati i organizaciju edukativnog rođendanskog popodneva kroz program radionica »Odrasti s Muzejem!«
Uz navedene radionice, svake druge srijede na Facebook mreži Muzeja održavat će se edukativni program »Kućni šašavi znanstvenik«, uz koji će djeca kod kuće moći voditi znanstvene pokuse, uz pomoć uputa muzejske pedagoginje.


Iz Prirodoslovnog muzeja Rijeka poručuju građanima da prate Facebook stranicu @kastel.zrinskih, na kojoj se prikazuju »tajne« koje još uvijek sakriva »Divljina s pogledom na more« u Brodu na Kupi, a koja se ovog proljeća otvara za javnost.