Izložba Trgovačke i tekstilne škole

U izlozima Grada Rijeke radovi budućih dizajnera odjeće

Ingrid Šestan Kučić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Svoje radove su izložili Gabrijel Mišić koji je predstavio kolekciju haljina i korzeta, dok se Ela Podpečan predstavila izložbom slika biljnih i životinjskih motiva, a Tea Volarić crtežima mandalaU izlozima Grada Rijeke postavljena je izložba darovitih učenika Trgovačke i tekstilne škole, smjera dizajner odjeće.


Svoje radove su izložili Gabrijel Mišić koji je predstavio kolekciju haljina i korzeta, dok se Ela Podpečan predstavila izložbom slika biljnih i životinjskih motiva, a Tea Volarić crtežima mandala.


Gabrijel je većinu izloženih modela izradio samostalno tijekom nastave na daljinu slijedeći savjete svojih profesora, dok su Elini omiljeni motivi životinje, portreti i vedute koje oslikava fotografskom preciznošću.
Tea je sa svojim mandalama i digitalnim crtežima sudjelovala u projektu »Boja u virtualnom okruženju« koju je organizirala Hrvatska udruga za boje HUBO u suradnji s Tekstilno – tehnološkim fakultetom.


Izložba se može razgledati do 24. svibnja. Kao i svake godine učenici Trgovačke i tekstilne škole sudjelovali su i na natjecanjima te je Nea Blažević osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju World Skills Croatia u disciplini »Izrada modnog proizvoda«, pod mentorstvom Sanje Jagić Hviždalek.


Nea je učenica trećeg razreda smjer krojač, a želja joj je nastaviti obrazovanje i steći svjedodžbu dizajnera odjeće.