Izložba

Na postamentima na Korzu predstavlja se Trgovačka i tekstilna škola

Ingrid Šestan Kučić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Izložba pruža pregled rada škole i života koji se odvija unutar školskih zidovaNa postamentima na Korzu postavljena je izložba “Trgovačka i tekstilna škole u Rijeci” koja pruža pregled rada škole i života koji se odvija unutar školskih zidova. Navodeći kako je u školi uvijek živo ravnateljica Antonija Bukša istaknula je da slika govori tisuću riječi.


– Izložba je dio većeg projekta otvaranja škole gradu. Riječ je o projektu koji provodimo godinama s ciljem približavanja javnosti onoga što se u školi događa, kazala je ravnateljica.


Dodajući kako i učenici i nastavnici postižu zapažene rezultate Bukša je istaknula da škola broji 165 godina postojanja te broji 210 učenika, a provodi programe za izobrazbu prodavača, komercijalista, krojača i dizajnera odjeće.
Profilirala se kao srednjoškolska ustanova za obrazovanje kadrova u području ekonomije, trgovine i poslovne administracije, tekstila i odjeće te likovne umjetnosti i dizajna.


Izložba kroz fotografije prikazuje svakodnevni školski život, a naglašavajući kako se radi o jednoj od odgojno-obrazovnih ustanova koja potiče kreativnost i inovativnost zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović istaknuo je zadovoljstvo što se rad škole može predstaviti na riječkoj šetnici te napomenuo da Grad Rijeka na različite načine pruža podršku školi.