Natječaj

TZ Bakra podijelila nagrade za najljepši božićni ugođaj

Sanja Gašpert

Prvo mjesto pizzeriji "Na Piketu"



Pizzeria “Na Piketu” na Hreljinu, s osvojenih 70 od ukupno mogućih 75 bodova, osvojila je prvo mjesto na natječaju Turističke zajednice Grada Bakra pod nazivom “Najljepši božićni ugođaj”, organiziranim za sam kraj godine za sve ugostitelje na bakarskom području.


Drugo mjesto, sa samo jednim bodom manje – osvojenih 69 bodova, zauzeo je kafić “Eli’s caffe” u Bakru, a treće mjesto pripalo je caffe baru “Maestral”, na Kukuljanovu, s osvojenih 68 bodova.


Bakarska Turistička zajednica ovim je natječajem željela potaknuti ugostitelje da obogate božićnu ponudu jela i pića te ih motivirati da dodatno ukrase svoje objekte maštovitim božićnim dekoracijama.




Na raspisani natječaj prijavilo se osam ugostiteljskih objekata s područja Grada Bakra želeći osvojiti laskavu titulu.


Peteročlana komisija bila je na slatkim mukama, jer svi su se uistinu potrudili zabljesnuti punim sjajem i uložili su jako puno truda i mašte u uređenje svojih objekata.


Komisija je bila sastavljana od predstavnika Turističke zajednice, lokalne samouprave i struke, a činili su je Anamarija Kezić (TZ Grada Bakra), Mia Giorgolo Valić (Grad Bakar), Krunoslav Lazanja (GKD Dobra), Marta Živko (Industrijska zona Bakar) i Boris Antić (agencija za vjenčanja DM).


Komisija je najbolji božićni ugođaj ocjenjivala s ocjenama od 1 do 5 u sljedeće tri kategorije: dekoracija ugostiteljskog objekta (lampice, bor, ukrasi, kuglice i slično), ponuda (kuhano vino i džin, rum punč, čaj, topla čokolada, kobasice, fritule) te atmosfera (božićna pjesme, prigodni outfit osoblja, ljubaznost djelatnika i slično).


Za najljepše uređene ugostiteljske objekte pripremljene su i novčane nagrade i to za prvo mjesto dvije tisuće kuna, za drugo tisuću te za treće mjesto 500 kuna.


S obzirom da je vrijeme darivanja i ostali sudionici natječaja dobili su utješne nagrade u obliku božićnih poklon paketa tvrtke Apitrade s Hreljina.


“Ovim putem zahvaljujemo se svim prijavljenim ugostiteljima na uloženom trudu i podizanju kvalitete ponude za vrijeme trajanja adventa te komisiji koja je imala iznimno težak zadatak između toliko dobrih božićnih ugođaja, odabrati onaj najbolji”, istaknuli su organizatori.