GIIPUJA

Turneja “100 šterni, ćo!” se nastavlja u nedjelju u Šmriki

P. N.

“100 šterni, ćo!” cjelogodišnja je turneja od sto koncerata kvarteta GIIPUJA po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotaraSvakim novim koncertom i diskografskim izdanjem GIIPUJA nas vodi kroz jedinstveno glazbeno iskustvo, promovirajući hrvatsku autohtonu glazbu i aktualizirajući je u suvremenom kontekstu. Povezujući etno glazbu Istre i Kvarnera sa suvremenim jazzom, Damjan Grbac sa svojim se kvartetom otisnuo na intrigantno glazbeno putovanje, progovarajući jezikom tradicije kroz slobodu jazz improvizacije.GIIPUJA često izlazi iz konfora koncertnih dvorana i klubova, što postaje njihov zaštitni znak. Ove godine kreću na turneju “100 šterni, ćo!”. Zamišljena je kao cjelogodišnja turneja od sto koncerata po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara. Do danas su odsvirali više od 40 koncerata, a novi nastupi najavljeni su za nedjelju, 24. srpnja, na tri šterne u Šmriki.


Koncert u Šmriki u nedjelju 


18:00 sati – Pučka šterna kraj škole
19:00 sati – Pučka šterna – Dolnje selo
21:00 sat – Šterna Grubišić – Ravan

 


GIIPUJA koncerte bilježi kamerom, kako bi prenijeli i autentičnu atmosferu svake od lokacija na kojoj predstavljaju svoju glazbu.Vizure snimljenih mjesta postaju trajne razglednice koje žive u virtualnom digitalnom svijetu, dostupne znatiželjnicima sa svih strana svijeta, a povezane autentičnom glazbom.


GIIPUJA su Damjan Grbac – kontrabas, Marko First – violina, sopela, Aldo Foško – bas klarinet i Tonči Grabušić – bubnjevi.


Program se održava pod pokroviteljstvom: Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske,  HUZIP-a, HGU “Jer svirati se mora 2”, Grada Kastva, Grada Pule, Grada Rijeke, Općine Mošćenička Draga, Grada Pazina, Općine Lovran, Grada Buje, Općine Matulji, ProRec, G.I.S. d.o.o. i Rezonator Records.