EPK i Tower Centar Rijeka

TOWER CIRKUS TOBOGANIUS: Započela petodnevna cirkuska zabava u gradskim kvartovima 

Ivana Kocijan

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Putujući cirkus u ponedjeljak će 19 do 20 sati biti na Kozali, točnije na dječjem igralištu u blizini Mjesnog odbora, preko puta Brodokomerca...RIJEKA – Dječji festival Tobogan Europske prijestolnice kulture u suradnji s Tower Centrom Rijeka pokrenuo je novi program uličnih zabavljača – putujući Tower Cirkus Toboganius koji će tijekom pet dana cirkuske zabave i akrobacija vesele zabavljače šarenim vozilom dovesti među najmlađe, kao i one nešto starije, u gradske kvartove: Pećine, Kozalu, Drenovu, Zamet, Krnjevo, Krimeju, Škurinjsku Dragu i centar grada.


Foto galerija: Tower Cirkus Toboganius izmamio osmijehe na lica Foto: Vedran Karuza


Prvi nastup bio je na krovu Tower Centra Rijeka. Cirkuske točke u tom zabavnom programu izvode: Marko the Clown, cirkuski umjetnik i ulični zabavljač Emilio iz Venezuele, Klaunesa Verna Đumbus te Otto il Bassotto, gospodar balona iz Italije.


Putujući cirkus u ponedjeljak će 19 do 20 sati biti na Kozali, točnije na dječjem igralištu u blizini Mjesnog odbora, preko puta Brodokomerca, a od 20.30 do 21.30 na Drenovi, na Dječjem igralištu Goran, u blizini Doma zdravlja Drenova. Na obje će lokacije nastupiti Marko the Clown i Otto il Bassotto.
U utorak od 19 do 20 sati zabavni program stiže na Trg riječkih olimpijaca (plato ispred Dvorane Zamet) na Zametu, a od 20.30 do 21.30 bit će dječjem igralištu između Kršinićeve ulice i Venuccijevih stuba na Krnjevu. Nastupit će Marko the Clown i Otto il Bassotto.
U srijedu od 19 do 20 Marko the Clown i Otto il Bassoto zabavljat će posjetitelje dječjeg igrališta preko puta Orijentovog igrališta (križanje Mihanovićeve, Kumičićeve i Radničke ulice) na Krimeji, a od 20.30 do 21.30 bit će u Škurinjskoj dragi, u Jelićeva ulici (parkiralište ispred zgrade broj 3).


Na zatvaranju Tobogana u četvrtak na Molo longu od 19.15 do 21.30 nastupit će: Marko the Clown, Klaunesa Verna Đumbus i Otto il Bassoto.