Informatičke radionice

Svakog drugog petka Cyber penzići u CTK Rijeka

Sanja Gašpert

Foto Reuters

Foto Reuters

Prvi susret održat će se u petak, 8. ožujka, a tema je korištenje iPad-aCentar tehničke kulture Rijeka u ožujku započinje s ciklusom informatičkih radionica, koje će se održavati svakog drugog petka u mjesecu, s početkom u 12 sati. Prvi susret održat će se u petak, 8. ožujka, a tema je korištenje iPad-a.


– Nakon Utorka s penzićima, CTK-a Rijeka uvodi i radionicu, svakog drugog petka u mjesecu, naziva Cyber penzići, sa željom da ponude i naprednije radionice od osnovnih upoznavanja tematikama iz digitalnog svijeta, koje su važne za sve umirovljenike i omogućuju im da ravnopravno sudjeluju u svakodnevici.


Na radionicama će se umirovljenicima ponuditi naprednije radionice iz informatike i na taj način im omogućiti da budu u korak sa svim digitalnim novitetima.
Polaznici će moći nadograditi svoja dosadašnja informatička znanja i vještine, upoznati se s nekim novim digitalnim uređajima, programima i vještinama.


Upoznat će se s iPad tablet računalom (digitalno crtanje s fotografijom kao predloškom), obradom fotografija, naprednim postavkama Word-a i Excel-a te će otkriti svijet programiranja pomoću mikroračunala micro:bit, kažu u riječkom CTK-a.


Cyber petak održavat će se svakog drugog petka u mjesecu, a prvi susret zakazan je za 8. ožujka. Radionica o korištenju iPada održat će se od 12 do 13,30 sati.


Svi zainteresirani mogu se prijaviti pozivom na broj telefona 051/327-155 ili mailom na [email protected]. Radionice Cyber penzići financijski podupire Grad Rijeka.