Suradnja S Autotrolejom

Studenti pokazne karte mogu kupiti i u Kampusu te na Ekonomskom fakultetu

Marinko Glavan

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Radno vrijeme prodajnog mjesta na Kampusu na Trsatu bit će radnim danom od 10.00 do 18.00 sati, a na prodajnom mjestu na Ekonomskom fakultetu radnim danom od 9.00 do 16.30 satiGrad Rijeka, Sveučilište u Rijeci i KD Autotrolej sklopili su sporazum o međusobnoj suradnji kojim su studentima Sveučilišta u Rijeci omogućili jednostavniju i bržu izradu kao i kupovinu mjesečnih karata za vožnju javnim gradskim prijevozom, objavljeno je jučer iz Ureda Grada.


Sporazumom je regulirana dostava nužnih podataka o redovnim studentima riječkog Sveučilišta, korisnicima usluga javnog prijevoza, od strane Sveučilišta prema KD Autotrolej i Gradu Rijeci, kako bi se izbjegle gužve na prodajnim mjestima Autotroleja na početku nove akademske godine, kakve smo pred petnaestak dana gledali uoči početka nastave u srednjim i osnovnim školama.


Više prodajnih mjesta


“Uz podršku Grada Rijeke nadograđen je i tehnički unaprijeđen sustav prodaje karata čime je proces kupovanja karata za Autotrolej ubrzan i pojednostavljen, te omogućuje kupnju karata na većem broju prodajnih mjesta kako bi se smanjile gužve u vrijeme pandemije COVID-19.
Prodaja prava i izrada kartica za studente koji tek započinju studiranje, odnosno za brucoše, kao i za one studente koji moraju na kartici obaviti određene izmjene, a upisali su novu akademsku godinu, započinje 21. rujna 2020. godine, dok za sve ostale redovne studente prodaja karata započinje zadnjeg dana upisa u akademsku 2020./2021. godinu, odnosno 28. rujna 2020. godine” stoji u priopćenju iz Ureda Grada Rijeke, uz napomenu kako sudenti koji tek započinju studij u novoj akademskoj 2020./2021.godini kao i studenti koji ne posjeduju karticu, istekla im je ili moraju unijeti određenu izmjenu, poput zone prijevoza, to ipak mogu obaviti isključivo na prodajnim mjestima KD Autotrolej.


Kako bi se cijeli proces ubrzao, tim studentima bit će omogućena izrada Torpedo kartica i upis prava na prodajnim mjestima koja će biti otvorena na samom Sveučilištu, pri čemu je Sveučilište u Rijeci osiguralo infrastrukturu za privremena prodajna mjesta KD Autotrolej na Kampusu Trsat i Ekonomskom fakultetu.


Radno vrijeme prodajnog mjesta na Kampusu na Trsatu bit će radnim danom od 10.00 do 18.00 sati, a na prodajnom mjestu na Ekonomskom fakultetu radnim danom od 9.00 do 16.30 sati.


Što je sve potrebno


“Novi korisnici prilikom izrade kartice i kupovine prava dužni su priložiti osobnu iskaznicu, potvrdu o boravištu, ukoliko nisu sa područja Grada Rijeke, te rješenja/potvrde jedinice lokalne samouprave koje sufinanciraju studentske kategorije.


Studenti koji ne mijenjaju status ili zonu korištenja javnog prijevoza, prilikom kupovine mjesečnog prava za vožnju ne trebaju dolaziti na prodajna mjesta KD Autotrolej (šaltere), već svoje pravo za listopad 2020. godine (početak akademske 2020./2021. godine) mogu obnoviti na kioscima Tiska i iNovina, kao i putem web servisa ECC online ukoliko koriste DC RCC prepaid karticu, te ukoliko su im postojeće kartice (plastike) Torpedo i DC RCC prepaid kartice važeće.


Kupovina prava za listopad moguća je od 28. rujna 2020. godine, odnosno od zadnjeg dana upisa u novu akademsku godinu. Svi studenti koji prava za listopad kupe po punoj cijeni mogu dodatno do 20. 10. 2020. godine obaviti korekciju prava na prodajnim mjestima te će im se u tom periodu izvršiti povrat novčanih sredstava.


Za naredne mjesece sufinancirana studentska karta moći će se produžavati na prodajnim mjestima, kioscima Tisak plus i iNovine te putem interneta, na ECC-online isključivo do 10. dana u mjesecu. Nakon navedenog datuma prava se mogu kupiti po punoj cijeni. Izrada DC RCC prepaid kartica moguća je isključivo na prodajnom mjestu Jelačić.


U tijeku je daljnja nadogradnju sustava i integracija sa srednjoškolskim ustanovama kojom bi KD Autotrolej na sličan način u budućnosti organizirao i prodaju mjesečnih karata za srednjoškolce”, stoji u priopćenju Ureda Grada.