Volonteri

Studenti farmacije pokrenuli projekt “Zajedno do mature”, pripremama pomažu budućim kolegama

Ingrid Šestan Kučić

Besplatne pripreme za maturu iz kemije na riječkom Medicinskom fakultetu“Zajedno do mature” naziv je volonterskog projekta studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji organizacijom besplatnih priprema za maturu iz kemije žele pomoći svojim budućim kolegama.


Navodeći kako su projekt pokrenuli studenti treće godine studija Farmacija, voditelj projekta student Lorenzo Vujanić, kaže da je opće poznat trend trošenja pozamašnih svota novca na pripreme za državnu maturu.


Jednaka prilika svima


Međutim, rijetko se ističe činjenica da mnogi maturanti nemaju financijske mogućnosti za to.
– Projekt “Zajedno do mature”, proizašao je iz želje omogućavanja jednake prilike svim maturantima kako bi na maturi ostvarili što bolje rezultate i upisali željene fakultete.


Projekt je započeo prošle godine, a trenutno okupljamo tridesetak studenata volontera sa svih smjerova od prve do treće godine studija, jer njima su još uvijek ispiti iz državne mature bliski.


Najveći broj studenata čine oni sa studija Farmacije, jer oni se kroz studij najviše bave kemijom. Pripreme za maturu traju ukupno 40 nastavnih sati, odvijaju se subotom, a broj maturanata je ograničen. Primamo 50 polaznika, najavljuje Vujanić.


Kako se prijaviti


Besplatne pripreme započinju 9. ožujka, a održavat će se po četiri nastavna sata subotom na Medicinskom fakultetu. Program uz interaktivnu nastavu polaznicima daje mogućnost pisanja probnog ispita državne mature iz kemije.


Prijaviti se može mailom prijave na [email protected].


Dodajući da je riječ o prvom projektu koji je pokrenut sa studija Farmacije na području Grada Rijeke u suradnji s Udrugom studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske, Fakultetskim odborom svih studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci te Studentskim centrom Rijeka, Vujanić kaže da je upravo ispit iz kemije odabran za pomoć maturantima, jer se radi o predmetu koji potreban za upis svih studijskih programa prirodoslovnog znanstvenog područja.