S kamika i mora

Slavica Mrkić Modrić: Ma, ni leh jedan čuda j’ Kerumi!

Slavica Mrkić Modrić

Željko Kerum / Foto Miranda Cikotic/PIXSELL

Željko Kerum / Foto Miranda Cikotic/PIXSELL

Smejen se okol regimente oneh ki ga smatraju redikulon med političari, a ni ne tende da on govori zapravo isto ča i mnogi drugi političari, ma to govori na svoj modI eto nan sopeta šjor Keruma. Ma, ča god vi sad rekli, mane j’ baš drago da j’ tomu tako aš mnogi na političkoj scene Lipe naše bombardiraju saki dan, ma oni su »svete kravi« pa njin se vavek najde kakova olakotna okolnost, a tomu Kerumu, si valje drito za vrat. Srića, ne pojida to jako ni njega, ni one okolo njega.


On riva po svomu, pa ki će neka sinja, ki neće neka ne. Ono ča od mane vavek more dobit je da se nasmejen. Ne njemu, aš saki ima pravo na mišljenje i slobodu govora. Smejen se okol regimente oneh ki ga smatraju redikulon med političari, a ni ne tende da on govori zapravo isto ča i mnogi drugi političari, ma to govori na svoj mod. Ki’vo dan čitan na Dalmatinskomu portalu da se j’ šjor Kerum odlučil kod nezavisni kandidat kandidirat na parlamentarnemi izbori. I ča sad mirakul i »joh je nan«? Pa saki se more, zač se ne bi i on? Tr mu ni prvi put. Za ta isti portal, šjor Kerum je rekal:


– Bio sam u dilemi ići ili ne ići. Na jesen se uvijek pokretala kampanja za lokalne izbore. Računao sam, idem na parlamentarne izbore, to mi je uvod, odmorit ću se dva mjeseca pa onda nastaviti u deveti za lokalne. Obrađujem tržište studiozno. Gledam pojedinačno sve što treba biračima. I onima koji me neće birati. Usuđujem se reći da potrebe grada Splita ne zna nitko kao što znam ja, ni rješenja ne zna nitko kao ja.
I ča j’ sad tu rekal ča ne bi rekal nidan drugi političar? Niš. Ma, on je ridikul, a drugi nisu. Morete mislet, ča j’ tomu tako.
Čitan dalje i vidin da mu j’ trn va oku čovik ki j’ mane jako simpatičan već dugo, dugo let. Još od vrimena kada j’ bil gradonačelnik Maloga Lošinja. Ministar od turizma, šjor Gari Cappelli. Ča se šjor Kerumu vidi da se j’ od mora ministri i ministarstav stavil jušto na njega, ne znan. Bit će najprvo da bi rad bil na njegovomu mestu. Intanto, ovako govori Kerum, Dalmatinski portal piše, a ja prenosin:


– Ova sezona će biti loša, jesen još gora, a zima najgora. Ako iduće godine bude loše, mi smo teški patos. Mi se moramo okrenuti susjedima. Ministar turizma se treba prestati slikavati, trebao bi zvati ljude. Slovačku, Mađarsku, pogotovo Srbiju. Oni jedva čekaju doći na more. Osigurati im sigurnost, povoljne cijene i subvencije. Pustiti ljude da uživaju i odrade godišnji. Ljudi bi došli, nas bi to izvuklo ove sezone. Nama će doći nešto Mađara, Čeha, Slovaka, Slovenaca. Talijani neće doći, ali i bolje kada su zaraženi. Srbi. Triba njih nagovoriti da dođu i oni bi došli. Da sam ministar turizma, ja bih s njihovim ministrom turizma to riješio u roku od 24 sata. Živit se mora. Treba raditi dobro, a ne zlo. Ne treba se to ni platiti. Oni su poznati proizvođači. Ima pšenice, žitarica. Neka daju žito i kukuruza. To se tako radi. Robna razmjena. Njihovi poljoprivredni proizvodi bolji su i sigurniji nego oni iz EU-a. Mogu donit i krmenadle pa neka jedu.


Eto, telefon, robna razmjena i bržolice, po Kerumu su rešenje za se probleme. A sad ki se j’ već litratal ale naslikaval od njega, to j’ pitanje za drugu raspravu. Ma da si političari vole i fotoaparat, i kameru, to j’ istina. O njegovomu nastupu va jednoj od HTV-ovih emisij, neću sada, ma znan da ću mu ukrast »formulu«. Ku? Pa onu kad se najden va nekoj kumpanije, pa se si stave na me, lipo ću kod i on reć – tebe i tebe poznan, a ki ste vi? Dajte lični opis i »jemebege«.Ni leh Cappelli Kerumova preokupacija. Ima ga on i z Škorun. Za njega govori da j’ medijski projekt. Z Bernardićen, kod i saken drugen ki pobjedi bi surađival va Saboru, zalaže se za »svi zajedno, u interesu naroda«, hvali delo ko j’ odelal Krizni stožer va korone, ma još ni na čisto je to bila srića ili znanje, i misli da j’ jesen ta ka će bit jako krizna za ovu našu prelipu zemlju ka bi, kako bi Kerum rekal, trebala shvatit da va idućen mandatu Vlada mora brinut o poljoprivrede, i da Ministarstvo poljoprivrede ne more vodit bilo ki. I sad me j’ tu stavil va dilemu. Ne znan ča bi raje bil ministar od turizma ale od poljoprivrede. Intanto, jednu njegovu rečenicu valje potpišujen – svi govore samo o politici, a najvažnije je raditi! Šjor Kerum, srićno! Si smo već čuli za utopiju.