Gdje su sve dostavljene

Škola im javila da neće naplatiti ručak: ‘I mom djetetu su servirani crvi; to nije greška, nego veliki nemar i sramota’

P. N.

Ilustracija / Foto Ivica Tomić

Ilustracija / Foto Ivica Tomić

U komentarima pod njezin post javili su se mnogi Riječani, a neki od njih tvrde da "konoba" koja je dostavila ručak s crvima hranu dostavlja na više adresa te traže da se ispita gdje je sve takva hrana dostavljena.Roditelji djece koja pohađaju osnovnu školu u kojoj je djeci serviran ručak s crvima ogorčeni su, a jedna od majki koja je o tome progovorila na društvenim mrežama riječka je književnica Željka Horvat Čeč.


Na svom facebook profilu ona je istaknula da crvi servirani djeci u ručku ne mogu biti greška. To je, smatra ona, veliki nemar i sramota.


Željka Horvat Čeč napisala je: “Situacija je ovakva, u SE/OŠ Dolac koju pohađa moje dijete, u ponedjeljak su za ručak dobili maneštru u kojoj su bili crvi. Da, dobro ste čuli, crvi. Ručak dostavlja tvrtka Blato 1902. Dobili smo priopćenje od škole da će se ta greška ispitati i da je pozvan Zavod za javno zdravstvo da analizira hranu i da nam se taj ručak neće naplatiti. Zamisli, neće nam naplatiti ručak. Dragi moji, to nije greška, to se zove NEMAR, i to nauštrb onih za koje se svi kunete da vam je najviše stalo, a to su naša djeca! Nadam se da će škola, koja je inače izvrsna škola, sazvati sastanak roditelja i otkazati suradnju dotičnoj konobi i javiti rezultate ispitivanja hrane. A Blato 1902., koje dostavlja hranu, može biti sram, jer, kao što rekoh, crvi u tanjurima stotine djece nisu greška već veliki nemar i sramota!”
U komentarima pod njezin post javili su se mnogi Riječani, a neki od njih tvrde da “konoba” koja je dostavila ručak s crvima hranu dostavlja na više adresa te traže da se ispita gdje je sve takva hrana dostavljena.