Izmjena poslovnika

Sjednice viškovskog vijeća uživo na općinskom portalu

Jakov Kršovnik

MATEO LEVAK

MATEO LEVAK

Otvoreno javno savjetovanje o izmjeni Poslovnika o radu viškovskog Vijeća, mještani pozvani da se uključeVIŠKOVO – Izmjenom u Poslovniku o radu Općinskog vijeća Općine Viškovo bit će dodano da se sjednice Vijeća prenose uživo na portalu Općine Viškovo, a nakon sjednice Vijeća, videosnimke sjednica bit će i trajno dostupne na portalu. Za ovu Odluku Općina je otvorila javno savjetovanje te svoje primjedbe i prijedloge možete poslati na mail [email protected] ili [email protected] do 11. rujna. Obrazac za sudjelovanje u savjetovanju nalazi se na mrežnoj stranici Općine Viškovo. Također, iz Općine podsjećaju da do 22. kolovoza traju javna savjetovanja za još tri Odluke te jednu izmjenu. Odlukom o namjeni poslovnog prostora kiosk uz zgradu Doma Marinići moći će obavljati djelatnosti ostale trgovine na malo izvan prodavaonica, štandova i tržnica, popravak predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo te ostale osobne uslužne djelatnosti.


Izmjenama i dopunama Programa poticanja razvoja gospodarstva i smanjenja nezaposlenosti, trajanje potpore za provođenje primarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja za djelatnost zdravstvene zaštite predškolske djece i zdravstvene zaštite žena produžuje se sa šest na devet mjeseci. Ta se bespovratna potpora od 20 tisuća kuna mjesečno može iskoristiti za troškove otvaranja ordinacije, nabave osnovnih sredstava i rad ordinacije. Korisnik ostvaruje pravo na ovu potporu samo jedanput.


Mještani također mogu slati svoje primjedbe i prijedloge na izmjene i dopune Odluke o posebnim oblicima pomoći, u kojima, između ostalog, stoji da Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela donosi rješenje o ostvarivanju prava iz ove Odluke te da o žalbi protiv rješenja Pročelnika jedinstvenog upravnog odjela odlučuje nadležno upravno tijelo PGŽ-a. Izmjenama Odluke o protokolu polaganja vijenaca, cvijeća i paljenja svijeća na groblju Viškovo, a u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, u protokolu će sudjelovati općinski načelnik i njegov zamjenik, a ne zamjenici. Primjedbe i prijedloge također se mogu poslati na mail: [email protected] ili [email protected] do 22. kolovoza.