Costabella

Otvorena 222 metra duga šetnica Milića Jardasa ispred novog Hiltona

Alenka Juričić Bukarica

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Filipović je tom prilikom istaknuo kako je realizacija ovih 200 metara šetnice početak povezivanja Preluka s lučicom Brgudi kod 3. majaTočno 222 metra duga i oko 1.244 metra kvadrata površine, šetnica Milića Jardasa ispred novog  Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa danas je i službeno „puštena u pogon“.


Naime, novouređenu šetnicu ispred novog petozvjezdanog resorta obišli su Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Borjan Brnčić, direktor JTH Costabella, Maja Malnar, pročelnica riječkog Odjela za komunalni sustav te Sanja Kvaternik – Hren, ravnateljica Osnovne škole Kantrida.


Foto Sergej DRECHSLER

Foto Sergej DRECHSLER


Filipović je tom prilikom istaknuo kako je realizacija ovih 200 metara šetnice početak povezivanja Preluka s lučicom Brgudi kod 3. maja.
– Potrebne dozvole za dio od Preluka do plaže Bivio već su ishođene, dok onda ostaje onaj zahtjevniji dio od Bivija do bazena na Kantridi, odnosno plaže Ploče, a što će se riješiti u narednom četverogodišnjem razdoblju. U konačnici kroz projekt Obalna šetnica s plažama – zapad dobit ćemo šetnicu u dužini od 5,8 kilometara, kazao je zamjenik riječkog gradonačelnika. Pojasnio je kako je ispred Hiltona u skopu rekonstrukcije šetnice obnovljena postojeća, postavljena nova javna rasvjeta te je postavljeno oko 90 metara nove ograde. Dio šetnice je popločen, a dio izveden u tucaniku, s time da je uklonjena stara urbana oprema te su postavljena dva nova stola s klupama. Uz ostalo na tom je potezu zasađeno i pet stabala pinija. Vrijednost radova je oko 780.000 kuna.


Foto Sergej DRECHSLER

Foto Sergej DRECHSLER


Borjan Brnčić je pak, istaknuo, kako će šetnica ustvari biti poveznica novog resorta i njegovih gostiju s lokalnim stanovništvom. Naime, uz šetnicu će biti otvoren caffe bar Valoressi, koji će biti tematski posvećen legendarnim Grand prix utrkama koje su do 1976. održavane na Preluku.


– Ovaj će ugostiteljski objekt, dakle, biti otvoren i za šetače, od kojih će se, vjerujem, neki i sami prisjetiti brojnih legendi auto-moto sporta koje su nastupale na Preluku. Inače, želja vlasnika resorta Jaroslava Trešnjaka je bila da postignemo suživot resorta i domaćeg stanovništva tako da smo ovime dobili i jedan vrlo lijep prostor za druženja, kazao je Brnčić pojasnivši kako je dio prostora šetnice u gradskom, a dio u vlasništvu samog resorta. Naime, ispred Hiltona ona je sada široka nekih 15-ak metara čime se dobilo manji trg, dok je ranije ustvari bila široka tek dva metra.


Foto Sergej DRECHSLER

Foto Sergej DRECHSLER


Brnčić je tom prilikom, u ime vlasnika novog resorta, uručio i donaciju od 20.000 kuna ravnateljici Osnovne škole Kantrida. Prema njenim riječima, bit će to inicijalna sredstva za uređenje sportskih igrališta kod škole. Naime, u planu je nabava umjetne trave za nogometno igralište, te premaza i opreme za košarkaško igralište. Ideja je da igrališta mogu koristiti i odrasli.


Foto Sergej DRECHSLER

Foto Sergej DRECHSLER