3. listopada

SDP uvjeren u dobar rezultat na manjinskim izborima u PGŽ

Damir Cupać

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Župan Zlatko Komadina najavio izbore za dva predstavnika srpske i jednog predstavnika talijanske nacionalne manjinePrimorsko-goranski župan Zlatko Komadina i njegov zamjenik Vojko Braut pozvali su sve građane koji imaju biračko pravo na manjinskim izborima da izađu na izbore koji će se održati 3. listopada ove godine.


– Budući da nije postignuta zastupljenost manjina u Županijskoj skupštini, birat će se dva predstavnika srpske nacionalne manjine i jedan predstavnik talijanske nacionalne manjine.


SDP-ova koalicija izlazi na ove izbore u suradnji sa SDSS-om i podržava listu koji predvodi Vesna Blanuša kada je riječ o izborima za dva predstavnika srpske nacionalne manjine, te podržavamo nezavisnu listu koju predvodi Ivo Vidotto na izborima za predstavnika talijanske nacionalne manjine.
Pozivam građane srpske i talijanske nacionalne manjine da izađu na izbore i iskoriste svoje biračko pravo, izjavio je Komadina.


Braut je dodao da će se izbori održati 3. listopada ove godine, naglasivši da se manjinske liste trebaju predati do 7. rujna ove godine.


– Kao i ne nedavno održanim lokalnim izborima, odredit će se birački odbori i biračka mjesta, a liste koje se budu kandidirale trebaju prikupiti određeni broj potpisa podrške, za srpsku nacionalnu manjinu 250 potpisa i 110 za talijansku nacionalnu manjinu.


Biračko pravo imaju oni koji građani koji su se izjasnili pripadnicima srpske, odnosno talijanske nacionalne manjine, a oni koji to žele provjeriti, trebaju izvršiti uvid u popis birača, pojasnio je Braut.


Na pitanje vjeruje li da će izbori za predstavnike srpske i talijanske nacionalne manjine promijeniti odnos snaga u Županijskoj skupštini koji je takav da je sada SDP-ova koalicija u oporbi, Komadina je kazao da očekuje dobre izborne rezultate, ali da će završnu riječ reći birači.


– Stranke lijevog centra na općim izborima dobivaju podršku pripadnika srpske i talijanske nacionalne manjine pa se nadamo da će tako biti i na ovim izborima. A što će biti u Županijskoj skupštini, vidjet ćemo, zaključio je Komadina.