Izbori 3. listopada

SDP-ova koalicija i SDSS očekuju dobar ishod na dopunskim izborima za srpsku nacionalnu manjinu u Rijeci

Damir Cupać

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran KaruzaRIJEKA – Predsjednik primorsko-goranskog SDP-a Zlatko Komadina i dopredsjednica riječkoga ogranka socijaldemokrata Sandra Krpan pozvali su sve građane srpske nacionalne manjine da izađu na dopunske izbore koji će se održati 3. listopada ove godine i uvjereni su da će koalicijska lista u kojoj je i SDSS dobiti povjerenje birača.


– Na našoj koalicijskoj listi su ljudi iz svih krajeva Primorsko-goranske županije i oni predstavljaju demokratsku volju srpskoga naroda. Srbi sami biraju svoje predstavnike u Županijskoj skupštini i Gradskom vijeću i to je dobro. Pozivamo pripadnike srpske nacionalne manjine da izađu na izbore i iskoriste svoje biračko pravo, poručio je Komadina.


Sandra Krpan uvjerena je u izbornu pobjedu koalicijske liste koju na izborima za Gradsko vijeće predvodi Mile Opačić, predsjednik riječkoga ogranka SDSS-a, a za Županijsku skupštinu Vesna Blanuša.
– Mi smo uvijek vodili računa o nacionalnim manjinama i pozivam sve pripadnike manjina da izađu na izbore jer su oni važni za demokraciju, kazala je Krpan.


Mile Opačić poručio je da SDSS želi pratiti novi ritam grada i da će sve napraviti da Rijeka bude grad slobode i jednakosti.


– Naš prioritet bit će stavljanje u funkciju srpskoga kulturnog centra kroz sljedeće četiri godine. Kupili smo zemljište i vjerujemo da bi radovi mogli početi do kraja godine, a u sljedeće četiri godine prešli bi u novi prostor i nastavili s našim brojnim aktivnostima, naveo je Opačić.
Vesna Blanuša pojasnila je da je SDSS u SDP-ovoj koaliciji kako bi zajedno nastavili graditi demokratsku, multikulturalnu, multietničku i ekonomski jaku Primorsko-goransku županiju.


– Zalagat ćemo za poboljšanje uvjeta života srpske nacionalne manjine, kako bi imali dostojanstven i miran život. Zalagat ćemo se za boljitak života svih građana Primorsko-goranske županije, izjavila je Blanuša.