U povodu Dana državnosti

Rođendan domovine obilježen u Rijeci na primjeren način

Sanja Gašpert

Vijenac Grada Rijeke na Mostu hrvatskih branitelja / Foto V. KARUZA

Vijenac Grada Rijeke na Mostu hrvatskih branitelja / Foto V. KARUZA

Vijenci su položeni u Aleji poginulih branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova, kao i na središnjem križu na groblju na Drenovi, zatim na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata te na spomenik poginulim braniteljima na groblju TrsatRIJEKA – U povodu obilježavanja Dana državnosti, delegacija Grada Rijeke predvođena zamjenicom gradonačelnika Sandrom Krpan i predsjednicom Gradskog vijeća Grada Rijeke Anom Trošelj položila je vijence i prisjetila se svih poginulih hrvatskih branitelja. Vijenci su položeni u Aleji poginulih branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova, kao i na središnjem križu na groblju na Drenovi, zatim na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata te na spomenik poginulim braniteljima na groblju Trsat. Osim delegacije Grada Rijeke, vijence su položili i delegacija PGŽ-a predvođena zamjenikom župana Petrom Mamulom, delegacija PU primorsko-goranske na čelu s načelnikom Harijem Brnadom, kao i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te brojni drugi.


– Na današnji dan želimo se pokloniti i zahvaliti svim hrvatskim braniteljima i onima koji su svoje živote položili za slobodu Hrvatske te također zahvaliti i njihovim obiteljima, rekla je zamjenica riječkoga gradonačelnika Sandra Krpan. Zahvalnost braniteljima istaknuli su i zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula i načelnik PU primorsko-goranske županije Hari Brnad, dok je predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkula Perica Prpić istaknuo da, uz zahvalnost i pijetet žrtvama, ovaj dan treba i proslaviti jer Dan državnosti je rođendan domovine koji treba na primjeren način obilježiti.


Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog sabora 30. svibnja 1990. godine.