Nordijsko hodanje

RIJEKA OUTDOOR Staza “Industrijska zona” kao podsjetnik na riječku povijest

P. N.

Foto KŠR Gorovo

Foto KŠR Gorovo 


                     


Sezona nordijskog hodanja i pješačenja u sklopu programa „Rijeka Outdoor“ proteklih je nedjelja oborila rekord po broju sudionika u jednoj sezoni, a još nas čekaju sjajne hodačke nedjelje. Turistička zajednica grada Rijeke te Nordic Walking Team Opatija i KŠR Gorovo, kao partneri u organizaciji ovog programa, svakako mogu biti zadovoljni uključivanjem hodača koji su potvrdili da Rijeka ima itekako velik broj građana koji baštine zdrav način života. Isto tako, svojim kvalitetnim stazama „Grad koji teče“ privlači i hodače iz cijele regije koji se nedjeljom rado uključuju u program. 


Foto KŠR Gorovo
 


Za vjerovati je da će tako biti i ove nedjelje 19. svibnja, kada će se u 9:00 sati, na Mololongu (terminal) naći hodači koji će, nakon vježbi zagrijavanja, krenuti na pohod itekako atraktivnom trasom “Industrijska zona” na potezu: Mololongo – Riječka luka – Žabica – željeznički kolodvor – Mlaka – industrijska zona – Torpedo – Mololongo. Sjajna je to lagana staza dužine 8 km, a predviđeno trajanje hoda je cca 2,30 h. Ova atraktivna staza spaja lokacije koje spajaju industrijsku prošlost i sadašnjost Rijeke, a svakako će jedinstven biti obilazak mjesta koja su Rijeku upisala u svjetsku povijest.


 


Kao i uvijek, organizator je za sve sudionike programa osigurao štapove za hodanje, a sudionici trebaju biti adekvatno odjeveni te ponijeti bocu vode. Svi sudjeluju na vlastitu odgovornost, a u slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo izmjene rute ili odgode programa. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na licu mjesta – na Mololongu.


 


Bit će to još jedna odlična hodačka nedjelja, nemojte je propustiti, poručuju organizatori.


Foto KŠR Gorovo