Maškarani šušur

Rijeka maškarica od Rive, preko Korza do Export Delte. Na Dječjoj karnevalskoj povorci očekuje se 5.200 sudionika

Jakov Kršovnik

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Osim Dječje karnevalske povorke, cijeli vikend nudi bogat program karnevalskih zbivanjaRIJEKA – Sutra, u subotu, od 13 sati više od 5.200 najmlađih sudionika u 54 karnevalske grupe vrtićke i osnovnoškolske dobi donijet će maškarani šušur na riječko Korzo.


Prije početka 26. izdanja Dječje karnevalske povorke okupljene će zabavljati zborovi Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske predstavit će se Prve riječke mažoretkinje.


Trasa povorke je dobro poznata, od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a završava u zgradi Export Delte, gdje je organizirana i okrepa za sve dječje karnevalske grupe.


Bogat program cijelog vikenda
Duž trase maškare će pratiti voditelji na pet pozornica: na Trgu Republike Hrvatske Ivana Perić, na Korzu Josip Krmpotić, u Scarpinoj ulici ispred Gradske knjižnice za dobru atmosferu zadužena je Nina Dukić-Srok, na Jelačićevom trgu Maja Stepančić, a u zgradi Export Delte Lena Stoiljković.


I ove će godine na nekoliko punktova u gradu svi koji to žele moći oslikati lice, a prijenos uživo bit će i na Kanalu Ri te na internetskoj stranici Riječkog karnevala.


Osim Dječje karnevalske povorke, cijeli vikend nudi bogat program karnevalskih zbivanja. Danas navečer su maškarani tanci u Domu Pašac, dok će sutra u Export Delti nastupiti popularno lice hrvatske zabavne glazbe – Jole.


Ulaznice su u pretprodaji u Dallas Music Shopu, još danas po 8 eura, dok će sutra, na dan koncerta biti 10 eura.


U nedjelju je i Dječja reduta u Pašcu, okupljanje je u 15 sati ispred škole u Pašcu, a zatim se ide kroz mjesto prema Domu Pašac, gdje će biti fešta za sve maškare.


Spomenimo i da je Dječja reduta u nedjelju i u Križišću, u Domu kulture, također od 15 sati.


– Dođite i zabavite se uz čaj, krafne i tombolu, pozivaju Mjesni odbor Križišće i Maškare Dol Križišće, koji organiziraju redutu.


Uvodi se zabrana parkiranja


Zbog održavanja Dječje karnevalske povorke zabrana parkiranja uvodi se od 00:00 do 18:00 sati na/u:


• parkiralištu “Delta”
• parkiralištu “Putnička obala”
• Zanonovoj ulici
• Splitskoj ulici
• Zadarskoj ulici
• Ulici Riva (od Trga Žabica do raskrižja s Ulicom I. Henckea)
• parkiralištu Grobnička riva.


Pretplatnici s parkirališta Putnička obala mogu vozila parkirati vozila na Adamićevom gatu, te pretplatnici s parkirališta Delta vozila mogu parkirati na dijelu parkirališta uz Rječinu.


Vozila koja ostanu nakon zabrane parkiranja, premještati će se specijalnim vozilom „pauk“. Informacija o lokaciji na koju su premještena vozila može se dobiti postaji Prometne policije na tel: ++ 385 (0)51 335-521.