Dječji vrtić Rijeka

Riječki vrtići utvrdili termine upisa. Zahtjevi roditelja primat će se isključivo mailom ili poštom

Ingrid Šestan KučićRIJEKA – Riječke predškolske ustanove, dječji vrtići Rijeka, More i Sušak, utvrdili su termine predaje zahtjeva roditelja za nastavak korištenja vrtićkih usluga, kao i termine za upis novih polaznika za iduću pedagošku godinu. Tako će se od 17. do 21. svibnja zaprimati zahtjevi postojećih korisnika predškolskih ustanova, dok će se upisi nove djece vršiti u lipnju i to od 7. do 11. lipnja. Najveća novost ovogodišnjih upisa, kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin, koja vrijedi za oba upisna termina je da osobnih dolazaka roditelja u centre predškolskih ustanova neće biti, već će se zahtjevi predavati elektroničkim putem ili poštom.


– Roditelji zahtjeve mogu podnositi putem e-obrasca Informacijskog servisa Grada Rijeke ili elektroničkom poštom na adresu sjedišta centra predškolskog odgoja ili pak preporučenom pošiljkom na adresu sjedišta centra predškolskog odgoja. U trenutnoj epidemiološkoj situaciji ocijenili smo da je u cilju očuvanja zdravlja roditelja i djelatnika predaja zahtjeva elektroničkim putem ili pak poštom najbolji način, kazala je Guštin.


Roditeljima je za upis potreban ispunjen obrazac zahtjeva u tri primjerka ako se dostavlja preporučenom pošiljkom, kao i ispunjen obrazac izjave o prebivalištu i članovima kućanstva, potvrda ili elektronički zapis o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji HZMO-a ne starija od mjesec dana od dana podnošenja zahtjeva za dijete zaposlenog roditelja, izvadak iz matice rođenih za samohranog roditelja i roditelja iz jednoroditeljske obitelji, ne starije od mjesec dana od dana podnošenja zahtjeva, kao i potvrda poslodavca o prosjeku plaće za posljednja 3 mjeseca ili godišnja prijava poreza za zaposlenog roditelja ili odrezak mirovine za umirovljenika ili ugovor o radu, odnosno potvrda za dijete roditelja zaposlenog u inozemstvu.
Cijena usluge formirat će se sukladno dostavljenoj dokumentaciji, a ako roditelj ne dostavi podatke o prihodima, sudjeluje u mjesečnoj cijeni usluga u visini najvećeg utvrđenog iznosa. Raspored djece koja nastavljaju s korištenjem usluga vrtića bit će objavljen pod šiframa na mrežnim stranicama ustanove i oglasnoj ploči sjedišta CPO-a od 1. do 6. lipnja.