Pismo

Riječki nadbiskupi pozvali na molitvu za mir u Ukrajini

Mirjana Grce

Foto Reuters

Foto Reuters

Upućeno pismo župama i samostanimaRiječki nadbiskup mons. Ivan Devčić i riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić uputili su jučer pismo župama i samostanima u kojem ih pozivaju da se odazovu na poziv pape Franje na molitvu za mir u Ukrajini, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije.


Nadbiskupi poručuju da neka molitva za mir u Ukrajini bude i jedna od molitvenih nakana u molitvi vjernika na svim misnim slavljima koja će se u srijedu, 26. siječnja i u nedjelju, 30. siječnja slaviti u Riječkoj nadbiskupiji. Na portalu Nadbiskupije pismo riječkih nadbiskupa objavljeno je u cijelosti.


– Zabrinut napetostima oko Ukrajine i prijetnjom miru i sigurnosti europskog kontinenta, ali i svjetskom miru, papa Franjo je u nedjelju, 23. siječnja u svom obraćanju nakon nedjeljnog Angelusa, uputio apel za mir svim ljudima dobre volje, pozivajući ih da uzdignu molitve Bogu kako bi svako djelovanje i politička inicijativa bili u službi ljudskog bratstva, a ne vlastitih sebičnih ciljeva i parcijalnih interesa.
U ovom apelu Papa je pozvao i sve nas da mu se u srijedu, 26. siječnja pridružimo u molitvi za mir u Ukrajini.


S istom zabrinutošću pozivamo sve svećenike, posvećene osobe i vjernike Riječke nadbiskupije da se odazovu ovom Papinom pozivu te u svoje osobne, obiteljske i zajedničke molitve u župnim i samostanskim zajednicama 26. siječnja uključe i molitvu za mir u Ukrajini.


Neka molitva za mir u Ukrajini bude i jedna od molitvenih nakana u molitvi vjernika na svim misnim slavljima koja će se 26. siječnja i sljedeće nedjelje, 30. siječnja slaviti u Riječkoj nadbiskupiji, poručuju, među ostalim, u svom pismu riječki nadbiskupi