Iskorak

Riječka bolnica dobila multidisciplinarnu ambulantu za onkološke pacijente. Pacijentima je to itekako važno

Portal Novi list

Nova multidisciplinarna ambulanta omogućit će onkološkim pacijentima da na jednom mjestu obave više specijalističkih pregledaPovodom obilježavanja Dana ružičaste vrpce prve subote u listopadu s ciljem upozoravanja na važnost ranog otkrivanja raka dojke kako bi se povećao broj izlječenja, u KBC-u Rijeka od ponedjeljka, 3. listopada počinje s radom na Klinici za radioterapiju i onkologiju nova Ambulantu za suradne djelatnosti.


Nova multidisciplinarna ambulanta omogućit će onkološkim pacijentima da na jednom mjestu obave više specijalističkih pregleda.


“Jedan od najvećih sadašnjih fokusa Klinike za radioterapiju i onkologiju je poboljšanje kvalitete života i uvjeta liječenja onkoloških bolesnika. Sukladno navedenom, Klinika za radioterapiju i onkologiju trenutno radi na više projekata koji za cilj imaju upravo navedeno” – ističe v. d. predstojnice Klinike za radioterapiju i onkologiju doc. dr. Ivana Mikolašević i dodaje da je jedan od projekata koje Klinika za radioterapiju i onkologiju radi i otvaranje Ambulante za suradne djelatnosti u suradnji s Klinikom za anesteziologiju i reanimatologiju (prof. dr. Alen Protić, doc. dr. Vlasta Orlić i suradnici), Zavodom za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju (Ivana Rede, prof.) i Zavodom za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu (prof. dr. Tea Schnurrer-Luke Vrbanić i suradnici).
Navedenim pristupom onkološki bolesnici više neće morati odlaziti na druge klinike i na drugi lokalitet (lokalitet Sušak) nego će sveobuhvatnu skrb dobiti u prostorima Klinike za radioterapiju i onkologiju.


Ova je multidisciplinarna ambulanta prvi u nizu projekata koje Klinika za onkologiju planira realizirati u tekućem periodu.