Novi val Rotary kluba Rijeka

KAP U TIŠINI Raritetna vina recentnih istarskih vinara na humanitarnoj aukciji dosezala iznose u tisućama kuna

Edi Prodan

Snimio Mateo LEVAK

Snimio Mateo LEVAK

Riječ je bila o humanitarnom događanju za Udrugu gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije u kojoj je prikupljeno iznimno vrijednih i velikih 30 tisuća kuna 


U organizaciji ogranka Novi val Rotary kluba Rijeka, a u sinergiji s unikatnom sommelierkom Danijelom Kramarić kao i istarskim vinarima Peterom Poelttijem, Morenom Coronicom, Ivicom Matoševićem, Ivanom i Klaudijom Ipšom, kao i Nikolom i Albertom Benvenutijem koji su na žalost bili spriječeni osobno doći u Opatiju održana je akcija Kap u tišini. Riječ je bila o humanitarnom događanju za Udrugu gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije u kojoj je prikupljeno iznimno vrijednih i velikih 30 tisuća kuna.

Foto galerija: Kap u tišini - humanitarna aukcija Novog vala Rotary kluba Rijeka održana u Opatiji Foto: Mateo Levak– Prije svega se zahvaljujem vinarima na sjajnim donacijama. Oni su omogućili da ovo naše događanje na terasi hotela Ambasador bude tako uspješno. S druge strane hvala i svima koji su došli jer je kotizacija iznosila 200 kuna, kao i onima koji su sudjelovali na aukciji vina, istaknula je Teuta Duletić, predsjednica Rotaryevog Novog vala.
Posebni događaj večeri bila je aukcija vina istaknutih vinara koja su nosila ili pečat nekih od iznimnih godina, ili su zalazila duboko u arhivske vode. Isklična im je cijena bila po tisuću kuna, da bi putem nadmetanja bez problema dosezala dvije tisuće pa i nekolio stotina kuna iznad tog iznosa. Sva su vina detaljno predstavili Danijela Kramarić i sami vinari tako da je večer imala i jednu zanimljivu, istinski edukativnu notu.


– Zahvaljujem se u ime Udruge svim vinarima, Danieli Kramarić kao i Teuti Duletić na iznimnoj financijskoj pomoći koju su nam omogućili. Istinski je ugodno bilo biti dio ove večeri, primjer je to koji se treba slijediti, naglasio nam je na kraju Damir Herega, tajnik UGN PGŽ, jedne od najbrojnijih i najdugovječnijih takvih udruga na županijskom području.


Za glazbeni dio programa pobrinuli su se Eni Jurišić i Vjekoslav Ključarić, dok su političku scenu predstavljali gradonačelnici Rijeke i Opatije Marko Filipović te Fernando Kirigin.