TZ

Promocija Kvarnera na nizu europskih sajmova: “Prepoznali su nas kao cjelogodišnju destinaciju”

Portal Novi list

Foto TZ Kvarnera

Foto TZ Kvarnera

TZ Kvarnera se predstavila na sajmovima F.re.e. u Münchenu, Liberamente u Bologni i Fiets en Wandelbeurs u UtrechtuTuristička zajednica Kvarnera nastavlja s promocijom regije na turističkim sajmovima. U Münchenu je prošlog tjedna održan sajam F.re.e. tijekom kojeg je Kvarner uspješno predstavljen na nacionalnom štandu Hrvatske turističke zajednice.


Sajam F.re.e. ove je godine okupio oko 1.000 izlagača iz 50 zemalja te se prostirao na 8 hala u kojima je više od 140.000 posjetitelja moglo otkriti inovacije i trendove iz područja putovanja, biciklizma, vodenih sportova te outdoora i fitnessa.


Sajam F.re.ee se održava u glavnom gradu savezne pokrajine Bavarske, trećem gradu po veličini u Njemačkoj te jednom od njemačkih gradova s najvećom kupovnom moći po stanovniku.
Bavarska je poznata kao jedna od najbogatijih regija Europe, a upravo iz te regije dolazi nam najveći broj njemačkih gostiju. Prema istraživanjima FUR-a (Njemačkog instituta za turizam) Nijemci će ove godine potrošiti oko 78 bilijuna € na putovanja, a Hrvatska je i dalje među njemačkim gostima – i to posebice onima koji nam dolaze iz Bavarske – jedna od najpopularnijih i najpoželjnijih inozemnih destinacija.Sajam F.re.e. u Münchenu neizostavan je dio sajamskih nastupa Turističke zajednice Kvarnera te upravo ova publika ima važnu ulogu za zavidnu turističku posjećenost naše regije.


“Jedan od razloga velikog broja turista iz Bavarske je, osim što im je Kvarner atraktivna destinacija i zato vole posjećivati našu regiju, i to što im je Kvarner lako dostupna destinacija.


Stoga je Turistička zajednica Kvarnera u suradnji sa Hrvatskom turističkom zajednicom i Predstavništvom u Njemačkoj odlučila dodatno podržati ekološki prihvatljivija grupna putovanja autobusima.


Rezultat ovih napora je i održavanje Godišnje skupštine renomiranog europskog strukovnog udruženja autobusera RDA u listopadu ove godine.


Tijekom sajma održali smo i sastanak s predstavnicima LBO-a (Landesverband Bayerischer Omnibusunternehmen) tj. Bavarske udruge autobusera s kojima smo razgovarali o suradnji i organizaciji studijskog putovanja po Kvarneru.


Time smo dobili potvrdu da su nas inozemni organizatori grupnih putovanja autobusima prepoznali kao cjelogodišnju destinaciju i kako raste potražnja za provođenjem godišnjih odmora na Kvarneru i u pred-, odnosno posezoni što nas posebno veseli.”, izjavila je direktorica dr.sc Peršić Živadinov.


Na štandu Kvarnera predstavljena je turistička ponuda čitave županije, a gotovo četvrtina suizlagača na nacionalnom štandu bila je upravo sa Kvarnera.


Turistička zajednica Kvarnera nastavlja sa promotivnim aktivnostima te ovih dana predstavlja našu regiju na sajmu Liberamente u Bologni i na specijaliziranom outdoor sajmu Fiets en Wandelbeurs u Utrechtu.