POČELA GRADNJA

Privremena preregulacija prometa kod sušačke bolnice: Počinje izgradnja rotora na raskrižju Strižićeve i Dukićeve

Marinko Glavan

Onemogućeno skretanje iz Strižićeve u Dukićevu ulicu / Snimila A. MAKSIMOVIĆ

Onemogućeno skretanje iz Strižićeve u Dukićevu ulicu / Snimila A. MAKSIMOVIĆ

Radovi će trajati do 19. studenoga, dokad će promet Strižićevom teći naizmjenično jednom prometnom trakom, a Dukićevom jednosmjerno iz Kampusa prema Strižićevoj 


RIJEKA – Radi izvođenja radova na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže, izgradnji sustava sanitarne odvodnje te izgradnji rotora, od jučer je uvedena privremena regulacija prometa u ulicama Tome Strižića i Vjekoslava Dukića, na Sušaku nedaleko od bolnice. Privremena regulacija prometa trajat će gotovo puna dva mjeseca, do 19. studenog, najavljeno je iz Ureda Grada Rijeke.


Shematski prikaz budućeg kružnog raskrižja / Foto GRAD RIJEKA


U Ulici Tome Strižića promet vozila teče naizmjenično slobodnom prometnom trakom, uz regulaciju građevinskim semaforima, dok je Ulica Vjekoslava Dukića privremeno preregulirana u jednosmjernu, pri čemu vozila smiju prometovati isključivo u smjeru od sjeverozapada prema jugoistoku, odnosno iz smjera Sveučilišnog kampusa prema križanju sa Strižićevom. Time je onemogućeno skretanje iz Ulice Tome Strižića u Ulicu Vjekoslava Dukića, a prometovanje vozila teče obilazno, putem Ulice Ivana Matrljana koja je također privremeno preregulirana u jednosmjernu, s dozvoljenim smjerom kretanja istok – zapad, te putem Sveučilišne avenije.
Na križanju Dukićeve i Strižićeve u sklopu najavljenih radova bit će izgrađeno novo kružno raskrižje, kojim bi se trebao osigurati bolji protok vozila te bolji pristup KBC-u na Sušaku. Iz Grada pozivaju sve sudionike u prometu na pojačan oprez, strpljenje i poštovanje privremene regulacije prometa u navedenom razdoblju, a preporučuju i korištenje okolnih obilaznih pravaca.
Investitori radova su KD Vodovod i kanalizacija te Grad Rijeka, a izvođač radova je tvrtka Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice.