Najveća i najznačajnija nagrada u obrazovanju

Prestižni Oskar znanja dobit će i 10 primorsko-goranskih laureata

Ingrid Šestan Kučić

Foto Tomislav Miletic/PIXSEL

Foto Tomislav Miletic/PIXSEL

Laureati su: Karlo Stašić iz OŠ »Milan Brozović« Kastav, Laura Afrić i Andrej Čizmarević iz Gimnazije Andrije Mohorovičića, Ivan Brlas iz OŠ Turnić, Borna Čizmarević iz OŠ »Fran Franković«, Simeon Stefanović iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo, Ivica Pizent iz Srednje škole Delnice te učenici OŠ Podmurvice Petra Polić, Luka Zulian i Mia Graca 


RIJEKA  Oskar znanja, dodjela najveće i najznačajnije nagrade u obrazovanju, bit će održana u petak, 24. rujna, a tim povodom Agencija za odgoj i obrazovanje priprema posebnu emisiju Oskar znanja posvećenu najboljim hrvatskim učenicima, pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2020./2021.


Ove godine na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu Oskar znanja osvojio je 231 učenik, a za pobjedu na međunarodnim natjecanjima Oskarom znanja bit će nagrađeno 88 učenika. Emisija će se emitirati putem Youtube kanala i na Facebook stranici Oskar znanja, a riječ je o drugoj online dodjeli najveće nagrade u obrazovanju i 17. po redu.
Svaki će učenik dobiti skulpturu Oskara znanja, koja predstavlja stablo s krošnjom ljudskoga mozga, a rad je učenice Chiare Cetušić iz Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zagreba.


Među ovogodišnjim dobitnicima ukupno je i 10 učenika iz Primorsko-goranske županije, a laureati su: Karlo Stašić iz OŠ »Milan Brozović« Kastav, Laura Afrić i Andrej Čizmarević iz Gimnazije Andrije Mohorovičića, Ivan Brlas iz OŠ Turnić, Borna Čizmarević iz OŠ »Fran Franković«, Simeon Stefanović iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo, Ivica Pizent iz Srednje škole Delnice te učenici OŠ Podmurvice Petra Polić, Luka Zulian i Mia Graca.