Glasaju turisti cijelog svijeta

PRESTIŽNA TITULA Rijeka u utrci za Najbolju europsku destinaciju 2020.

Alenka Juričić Bukarica

Foto M. GRACIN

Foto M. GRACIN

U konkurenciji je još 19 konkurentskih destinacija - Paris, Prag, Rim, Madrid, Reykjavik, Rotterdam, Colmar, Atena, Sibia, Namur, Menorca, Heviz, Cascais, Tbilisi, Bydgoszcz, Beč, Cork, Rochefort i RotterdamRIJEKA – Rijeka je izabrana među 20 najmodernijih destinacija koju svakako treba posjetiti ove godine te će se natjecati i za prestižnu titulu Najbolje europske destinacije 2020. (European Best Destinations 2020). Naime, od 15. siječnja do 5. veljače 2020. stotine tisuća putnika iz cijelog svijeta glasovat će za svoje omiljene destinacije, a Rijeka će se natjecati među 19 konkurentskih destinacija, uključujući Paris, Prag, Rim, Madrid, Reykjavik, Rotterdam, Colmar, Atenu, Sibiu, Namur, Menorcu, Heviz, Cascais, Tbilisi, Bydgoszcz, Beč, Cork, Rochefort i Rotterdam.


Izbor najboljih europskih destinacija provodi European Best Destinations, europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu. Najbolja europska destinacija bira se od 2009. godine s ciljem promocije turizma i kulture u Europi, i to u suradnji s više od 300 partnera turističkih ureda i mrežom EDEN (European Destinations of Excellence) koju je stvorila Europska komisija.


Maximilien Lejeune, predsjednik organizacije European best destinations, navodi kako im je čast i kako su ponosni što je Rijeka dio jedanaestog izdanja ovog natjecanja koje okuplja najbolje europske destinacije.
Ističe kako je Rijeka jedinstveno odredište koje putnicima nudi stvarna iskustva. Nominaciju za ovu prestižnu titulu pozdravljaju i u Rijeci.


Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke, istaknuo je kako mu je izuzetno drago da je Rijeka prepoznata od strane europske organizacije European Best Destinations, kao jedna od najboljih europskih destinacija u 2020. godini.


– Ova godina iznimno je važna za Rijeku koja je ujedno ove godine i nositelj titule Europske prijestolnice kulture, a nominacija za najbolju europsku destinaciju rezultat je višegodišnjeg kontinuiranog rasta turističkog prometa cijele destinacije.


Bogat cjelogodišnji program zadovoljit će i najzahtjevnije kritičare te pozivamo sve čitatelje, partnere i zaljubljenike u grad da daju svoj glas za Rijeku, rekao je Škarpa.


Glasači mogu svoj glas dati svakih 7 dana, a što je bazirano na IP adresi, i to na stranici https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2020/.


Glasanje je, dakle, otvoreno do 5. veljače, pa požurite dati svoj glas za grad na Rječini kako bi u godini u kojoj nosi titulu Europske prijestolnice kulture postao i Najbolja europska destinacija.