Zeno D’Agostino

Predsjednik Udruge europskih morskih luka ESPO posjetio Rijeku Gateway, predstavili mu radove

Portal Novi list

Rijeka Gateway, ovaj važan posjet, iskoristila je za predstavljanje planova za gradnju najmodernijeg, daljinski upravljanog kontejnerskog terminala u ovom dijelu EuropeRijeku Gateway posjetio je Zeno D’Agostino, predsjednik Udruge europskih morskih luka ESPO. Rijeka Gateway, ovaj važan posjet, iskoristila je za predstavljanje planova za gradnju najmodernijeg, daljinski upravljanog kontejnerskog terminala u ovom dijelu Europe.


Nakon sastanka u Lučkoj upravi Rijeka, Boštjan Napast, predsjednik Uprave ENNA grupe te Koen Benders, CEO i predsjednik Uprave kompanije Rijeka Gateway, Tomislav Žunić, CFO i član Uprave kompanije Rijeka Gateway i Razvan Oprisan, direktor poslovne implementacije u Rijeka Gateway-u proveli su gospodina D’Agostina po budućem Rijeka Gateway terminalu gdje su mu predstavili tekuće građevinske radove; uključujući i obnovu zgrade Skladišta 22 koja je dio kompleksa Metropolis, zaštićene industrijske baštine – u kojoj će se nakon obnove smjestiti i budući Rijeka Gateway uredi.


Impresioniran sam razvojem luke i rastom infrastrukture posljednjih godina, poput nove spojne ceste DC403 te gradnje najmodernijeg Rijeka Gateway kontejnerskog terminala, istaknuo je tijekom posjeta Zeno D’Agostino.
Rijeka Gateway bit će prva luka na Jadranu s električnim kontejnerskim dizalicama na daljinsko upravljanje. U kompaniji vodimo računa o održivosti, implementirajući najsuvremenije tehnologije kako bismo smanjili naš ugljični otisak, naglasili su iz tvrtke Rijeka Gateway.


Riječ je o najvećoj investicije u povijesti riječke luke koja će omogućiti otvaranje više od 300 novih radnih mjesta u novom terminalu. Kontejnerski terminal na Zagrebačkoj obali s radom bi trebao započeti 2025. godine.


Podsjetimo, novi riječki terminal 66. je terminal u portfelju APM Terminalsa, a u suradnji s ENNA Logic, predstavlja uspješan spoj svjetskog iskustva i izvrsnosti, te lokalne stručnosti i znanja.