Potpisan ugovor

Budući riječki liječnici ići će na stručnu praksu u – šibensku bolnicu

Ingrid Šestan Kučić

OB Šibenik nastavna baza riječkog Medicinskog fakulteta / Foto D. KOVAČEVIĆ

OB Šibenik nastavna baza riječkog Medicinskog fakulteta / Foto D. KOVAČEVIĆ

Ugovor su potpisali dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Goran Hauser i ravnateljica šibenske bolnice Sanja JakelićRIJEKA  Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Opća bolnica Šibensko-kninske županije potpisali su Ugovor o poslovnoj i stručnoj suradnji kojim je šibenska bolnica postala nastavna baza riječkog Medicinskog fakulteta.


Ugovor su potpisali dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Goran Hauser i ravnateljica šibenske bolnice Sanja Jakelić, a cilj je uspostava trajne suradnje u područjima organizacije i provođenja stručne prakse studenata fakulteta, provođenja edukacije zdravstvenih radnika, povećanja integracije teorijske i praktične nastave, organiziranja simpozija, konferencija i seminara o temama od zajedničkog interesa te upoznavanja s najnovijim metodama u području dijagnostike i liječenja.


Potpisivanju ugovora nazočili su i prodekanica za studije Sanitarno inženjerstvo i Medicinsko laboratorijska dijagnostika Medicinskog fakulteta u Rijeci, izv. prof. dr. Sandra Pavičić Žeželj, kao i voditelj Odjela bolničke ljekarne i predavač na Medicinskom fakultetu u Rijeci, doc. dr. Marko Skelin, pomoćnica ravnateljice Opće bolnice Šibensko-kninske županije Snježana Jušić i zamjenik župana Šibensko-kninske županije Ognjen Vukmirović.
Navodeći da je uspostava trajne suradnje na području obrazovanja i usavršavanja studenata zdravstvene struke u obostranom interesu, prof. dr. Hauser najavljuje da će Medicinski fakultet šibenskoj bolnici upućivati studente radi obavljanja stručne prakse, a bolnica će im za to osigurati uvjete te imenovati mentora koji će pratiti i nadzirati njihovu stručnu praksu.


– Medicinski fakultet takve ugovore već ima sklopljene s bolnicama u Puli i Karlovcu, a u pripremama su i ugovori s bolnicama u Požegi i Čakovcu. Na taj ćemo način nastavnim bazama »pokriti« veći dio Hrvatske, a želja je studentima iz tih krajeva omogućiti obavljanje stručne prakse u mjestima iz kojih dolaze. Međutim, bez obzira odakle su, u tim će bolnicama praksu moći obavljati svi naši studenti ukoliko to budu željeli, pojašnjava dekan.


Ujedno dodaje da su nakon pulskih i riječkih, upravo šibenski studenti najzastupljeniji na riječkom Medicinskom fakultetu.