Promjena na Korzu

Poznati svjetski lanac otvara svoju franšizu u centru Rijeke

Alenka Juričić Bukarica

Choco Bar zatvorio vrata / Foto: I. TOMIĆ

Choco Bar zatvorio vrata / Foto: I. TOMIĆ

Službeni datum otvaranja još nije poznat, ali trebalo bi biti vrlo brzoRIJEKA – S jučerašnjim danom nakon deset godina Rijeka je ostala bez Kraševa Choco Bara. Naime, kako je i neslužbeno najavljivano, ova je kavana na Korzu jučer zatvorila svoja vrata te je krenuo postupak inventure i raščišćavanje prostora.


Riječ je o prostoru koji nije u gradskom vlasništvu, već u vlasništvu Kraša. A kojeg je, kako je poznato, prije neko vrijeme preuzela Grupacija Pivac. S novim vlasnikom očito je krenula i reorganizacija pa su tako u Opatiji zatvorili poznatu malu čokoladarnicu, a sada je na red došao i riječki Choco Bar.


Na mjesto ove kavane i prodavaonice slatkiša trebao bi doći još jedan fast food, i to Burger King koji će tako “oči u oči” gledati konkurenta s druge strane Korza McDonalds.
Službenu informaciju kada će se otvoriti Burger King jučer nismo uspjeli dobiti, no najave s kraja proljeća govore o listopadu što znači prilično brzo.


Inače, krajem proljeća Burger King je već tražio radnu snagu za svoj budući riječki objekt. Vlasnik franšize za Burger King Europe GmbH za Hrvatsku je tvrtka Kraljevi restorani d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, a koja je do sada u Hrvatskoj otvorila pet Burger King objekata tako da će ovaj riječki biti šesti iako su 2017. najavljivali kako će u tri godine otvoriti preko 15 Burger Kinga u Hrvatskoj.


Inače, prva Burger Kingova poslovnica u Hrvatskoj je otvorena je 2014. na odmorištu Draganić-jug na autocesti A1, a godinu dana kasnije otvorena je i poslovnica u zagrebačkom Arena Centru. Tu je još u Burger Kingova poslovnica u Splitu, te još dvije u Zagrebu. A iza tvrtke Kraljevi restorani stoji Australac hrvatskog porijekla Mark Bob Ivančić koji se ovim poslom bavi i u Australiji.


Dodajmo i kako je zgrada Kraša na Korzu izgrađena 1968., a projektirao ju je istaknuti riječki arhitekt Igor Emili.