Novi ciklus

Potpore za poduzetnike: Kastavski KASPI čeka nove polaznike

Vladimir Mrvoš

Ivana Datković Škoda, Matej Mostarac i Vesna Bartolović

Ivana Datković Škoda, Matej Mostarac i Vesna Bartolović

Kastav je visoko rangiran po indeksu lakoće poslovanja, na 4. mjestu u Hrvatskoj i na prvom mjestu na razini PGŽ-a 


KASTAV – U prostorijama poduzetničkog inkubatora KASPI u Kastvu predstavljen je novi ciklus potpora za poduzetnike na području Grada Kastva, ali i za šire područje.


Odlično okruženje


Predstavljajući novi ciklus, gradonačelnik Matej Mostarac osvrnuo se na odlično poslovno okruženje i infrastrukturu, ali i na to da su kvalitetan odnos gradske uprave prema poduzetnicima i kontinuirana podrška njihovim naporima nedavno i službeno smjestile Kastav u sam vrh Hrvatske.
– Idućih dana bit će raspisan javni poziv za de minimis potpore za razvoj maloga gospodarstva, a već je u tijeku javni poziv za ulazak u program poduzetničkog inkubatora KASPI. Drago nam je da na tom putu imamo i kvalitetne partnere, kao što su Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i banka Erste&Steiermärkische Bank, rekao je Mostarac.


Voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Primorje i Gorski kotar HBOR-a Vesna Bartolović najavila je potpore poduzetnicima u vidu subvencioniranja kamata, kroz programe Poduzetništvo mladih, žena i poduzetnika, Investicije privatnog sektora i Obrtna sredstva, te je naglasila kako je odnos Grada Kastva i HBOR-a bio vrlo uspješan te je pozvala poduzetnike s području Kastva da se i ove godine prijave na javni poziv. Renato Stanković, jedan od koordinatora programa poduzetničkog inkubatora KASPI, predstavio je detalje otvorenog javnog poziva za ulazak u inkubacijski program.


– Korisnici programa stječu prava na tri mjeseca besplatnog edukacijskog programa na temu poslovanja, financiranja, razvoja proizvoda i usluga, marketinga, novih tehnologija i drugo, slobodno korištenje radnih prostora u inkubatoru do 100 sati mjesečno do kraja godine, savjetovanje od strane stručnjaka i iskusnih poduzetnika s ciljem razvoja poslovne ideje, pristup mentorskoj mreži za individualne konzultacije, promociju poslovne ideje te druge pogodnosti. Prijaviti se mogu sve fizičke i pravne osobe, a prednost imaju mladi, žene i nezaposleni, kao i poslovne ideje u sektoru zelenog i digitalnog područja, kao i kreativne industrije. Rok za prijavu je ponedjeljak 3. travnja, rekao je Stanković, naglasivši da ove godine u programu sudjeluje i Erste banka sa svojim programom Erste Starter.


Niz radionica


Ivana Datković Škoda iz Službe za društveno odgovorno bankarstvo predstavila je Erste Starter program, odnosno niz radionica koje će pomoći poduzetnicima početnicima da razviju svoje poslovne ideje, nauče sastaviti poslovne planove te tako stvore uvjete za financiranje svojih poduzetničkih pothvata, a u sklopu ove suradnje potpisan je i sporazum o suradnji između Grada Kastva i Erste&Steiermärkische Banka.