Sve je spremno

Najavljen sutrašnji početak Jerry Ricks Blues Festivala

Portal Novi list

Marko Sedlak i Riccardo Staraj / Foto promo

Marko Sedlak i Riccardo Staraj / Foto promo

Ovogodišnje izdanje Festivala u petak, 23. srpnja na novoj rivi u Mošćeničkoj Dragi otvaraju Soulfingersi uz podršku Vedrana Božića i Rock MastersaSve je spremno za ovogodišnje izdanje Jerry Ricks Blues festivala zaključili su umjetnički voditelji na završnom druženju pred sam start za ovu priliku producirano u formi tv emisije.


Naime, u Gradskoj loži u Kastvu održana je najavna konferencija s gostima u jednom atipičnom formatu, odnosno u formi talk showa ‘prošaranog’ glazbenim brojevima, koji je sjajno odvodila Kristina Radovčić Kiki iz dua The Blondes.


Uz Kristinu u emisiji gostovali su umjetnički voditelji Riccardo Staraj i Damir Halilić Hal, zatim Saša Brusić voditelj turističkog ureda grada Kastva te članovi banda Sarah & the Romans.
Podsjetimo, festival je nastao fuzioniranjem Kastav blues festivala i Opatija riviera blues festivala, a ime je dobio po Črnom Kastavcu, odnosno legendarnom glazbeniku Jerry Ricksu koji je za svoje posljednje počivalište izabrao upravo ‘grad na brege’.Ovogodišnje izdanje Festivala u petak, 23. srpnja na novoj rivi u Mošćeničkoj Dragi otvaraju Soulfingersi uz podršku Vedrana Božića i Rock Mastersa, zatim nam slijedi Brseč u kojem će u subotu nastupiti Trio 99th i Delta blues train, dok će prvi vikend nedjeljnom svirkom u Lovranu zaokružiti Petra Bornerova Band te Mike Sponza Band.


U ponedjeljak, 26. srpnja predviđen je predah uz off program pod nazivom JRBF ART&VISION kada će u gradskoj loži od 19 sati nastupiti Kantridersi s programom ”Portić za Jerryja“ dok je u 21 sat na rasporedu projekcija dokumentarnog filma Sonnyboy iz Stubičke Slatine.Koncertne večeri nastavljaju se 27. srpnja na opatijskoj Ljetnoj pozornici, a lineup otvara Lela & Joe Kaplowitz Band, zatim slijedi nastup Riccarda Staraja i njegovog Midnight Blues Banda uz sjajne goste: Jed Beckera, Maura Staraja i Tomislava Golubana.


Novoobnovljena Gradina u Klani ugostit će u srijedu izvođače iz Italije, a publici će se predstaviti Riccardo Grosso Blues Band, dok će uvod u večer biti kombinacija poezije i svirke uz Riccardo Staraj & Marko Sedlak Blues Duo.Dan kasnije u matuljskom Amfiteatru nastupit će Kreš Oremuš, BE HA VE i Sunnysiders, nakon čega slijedi velika dvodnevna završnica u Kastvu. Riječki Sarah & The Romans otvorit će program na novouređenoj Crekvini, nakon njih nastupa slovenski Blues Experience te kultno Atomsko sklonište.


Posljednjeg dana srpnja na rasporedu je i veliko finale ovogodišnjeg JRBF-a, a Goran Bare & Majke dobili su čast da odsviraju posljednje tonove na ovogodišnjem izdanju festivala. Kao support prije Bareta nastupaju sjajni The Cyborgs iz Italije te The Dudes.


Za kraj dodajmo da je ulaz na festival slobodan, da svi programi počinju u 21 sat, osim u Kastvu gdje sve počinje sat ranije.