Prozivanje zbog zemljišta

Poropat odgovorio Miletiću: “Na društvenim mrežama “liže” oltar, a prokazao se kao maliciozni lažov i neznalica”

Damir Cupać

"Lako je, ali i podlo i nekršćanski, lagati i klevetati druge ljude skrivajući se iza saborskog imuniteta", odgovorio je PorpatSaborski zastupnik i gradski vijećnik Mosta Marin Miletić na sjednici Gradskog vijeća izjavio je kako je Andrej Poropat, bivši predsjednik Gradskog vijeća, nakon odlaska iz politike kupio gradsko zemljište, implicirajući pri tome da se radilo o pogodovanju.


“Natječaj za prodaju gradskog zemljišta od 12. svibnja ove godine, a što je potpisao Obersnel, pokazao je da ga je dobila firma Andreja Poropata, svega nekoliko dana nakon što mu je završio mandat predsjednika Gradskoga vijeća. Hoćete li prestati s pogodovanjem riječkim žetončićima, pitao je Miletić novog gradonačelnik Marka Filipovića. Riječki gradonačelnik odgovorio je da se gradskim zemljištem raspolaže potpuno transparentno i da su javni natječaji također potpuno transparentni.


Na Miletićeve tvrdnje odgovirio je i prozvani Poropat.
“Lako je, ali i podlo i nekršćanski, lagati i klevetati druge ljude skrivajući se iza saborskog imuniteta. Čovjek bi od osobe koja po društvenim mrežama »liže« oltar i diči se katoličkim vrijednostima, očekivao da poštuje jednu od sedam božjih zapovijedi, odnosno da govori istinu.


No jučerašnjom izjavom za govornicom tijekom sjednice Gradskog vijeća u kojoj tvrdi da mi je pogodovano pri kupnji gradskog zamljišta, Marin Miletić prokazao je zapravo sam sebe kao malicioznog lažova i neznalicu.


Naime, svatko tko se imalo služi kompjutorom, pa eto čak i ja, u nekoliko klikova može saznati vlasništvo nekog terena koji ga zanima.


Nakon toga, najnormalnijom procedurom obratio sam se gradskom Odjelu za urbanizam te iskazao namjeru da navedeni teren zakupim u poslovne svrhe. Ako je, a je i treba biti, interes Grada da se zapušteni teren stavi u funkciju, posebice gospodarskog karaktera, kreće se u proceduru objave javnog natječaja na koji se (bez obzira na moj iskazan interes) može javiti bilo tko s boljom ponudom.


I na kraju, boljim pregledom terena i izračunom potrebnih ulaganja, donio sam poslovnu odluku da odustajem od sklapanja ugovora o najmu. Ukratko, »prodaja« koju Miletić spominje, nije prodaja, već je trebao biti najam koji se nije niti realizirao.


No, Miletiću čuda nisu strana, kao ni lažna ukazanja. Ovo je valjda bilo još jedno u nizu, komentirao je Miletićev istup prozvani Andrej Poropat.