Rezultat humanitarne akcije

Pomorski fakultet donirao 70.000 kuna Dječjoj kirurgiji na Kantridi

P. N.

Jugović, Perić Hadžić, Bosak Veršić, Nikolić / Foto KBC Rijeka

Jugović, Perić Hadžić, Bosak Veršić, Nikolić / Foto KBC Rijeka

Sredstva za nabavu četiriju novih vrhunskih optičkih kirurških lupa i jedne ergonomske sjedalice za rad u operacijskoj sali  prikupljena su tijekom proljeća kad je provedena humanitarna akcija Pomorskog fakulteta 


Klinika za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka primila je u ponedjeljak 12. prosinca na Kantridi  od predstavnika Pomorskog fakulteta opremu vrijednu 70.000 kuna. Sredstva za nabavu četiriju novih vrhunskih optičkih kirurških lupa i jedne ergonomske sjedalice za rad u operacijskoj sali  prikupljena su tijekom proljeća kad je provedena humanitarna akcija Pomorskog fakulteta u  sklopu koje je 24. svibnja održan i humanitarni koncert u KC-u Gervais u Opatiji. 


Na vrijednim darovima u ime KBC-a Rijeka zahvalili su se predstojnik Klinike za dječju  kirurgiju prof. dr. Harry Nikolić i doc. dr. Ana Bosak Veršić, pohvalivši humanitarnu notu  darivanja u ovo blagdansko vrijeme i izrazivši nadu da će se suradnja s Pomorskim fakultetom  nastaviti. 
Ispred Pomorskog fakulteta donaciju su predali dekanica prof. dr. Ana Perić Hadžić i  bivši dekan prof. dr. Alen Jugović u čijem je mandatu započeta ova humanitarna akcija. Dekanica Perić Hadžić posebno se zahvalila Ministarstvu obrane koje je omogućilo nastup  klape “Sv. Juraj” HRM-a i Orkestra Hrvatske ratne mornarice na humanitarnom koncertu za  Kliniku za dječju kirurgiju i izrazila je vjeru da će donirana oprema biti od pomoći u radu  vrijednim dječjim kirurzima na Kantridi.