Prikupili sredstva

Policija donirala Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji

Vladimir Mrvoš

Foto Vladimir Mrvoš

Foto Vladimir Mrvoš

U ime djelatnika PU-a primorsko-goranske donaciju je uručio načelnik Tomislav Dizdar sa suradnicimaPolicijska »marica« u Ulici Blaža Polića u Rijeci oko koje su se jučer uz policiju okupili građani i novinari, nije bila parkirana zbog nekog prekršaja ili kaznenog djela, već je bila u humanitarnoj ulozi.


Naime, u povodu predstojećih blagdana na prigodan je način i uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera, održana primopredaja prehrambenih i higijenskih proizvoda namijenjenih korisnicima Skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji.


U ime djelatnika PU-a primorsko-goranske donaciju je uručio načelnik Tomislav Dizdar sa suradnicima, a predstavnica Udruge za zaštitu obitelji – U.Z.O.R. Paula Bogović voditeljica Skloništa, zahvalila se u ime korisnika, koji u ovoj pomoći ne vide samo osnovne životne namirnice, već i toplu ljudsku pomoć u trenucima kada se nađu u veliki životnim problemima.
Načelnik Dizdar kazao je da tradicionalno, već četvrtu godinu za redom u vrijeme blagdana i darivanja djelatnici PU-a prikupljaju sredstva za najpotrebitije. Prethodnih godina prikupljena su sredstva kojima su nabavljeni artikli za Socijalnu samoposlugu »Kruh sv. Elizabete« u Rijeci, dok je prodajom humanitarnog kalendara »Policajci-Riječki dečki 2020« ostvarena vrijedna donacija za Zavod za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Pedijatrijske klinike KBC-a Rijeka.


Paula Bogović, kazala je da od samog početka svog djelovanja Udruga U.Z.O.R ima s PU-om PGŽ-e izrazito dobru suradnju kada je riječ o situacijama i predmetima vezanim za nasilje u obitelji.


U ime policije donaciji su prisustvovali i predstavnici službi koje najčešće surađuju s Udrugom U.Z.O.R. pa tako i iz Odjela maloljetničke delinkvencije s voditeljicom Marijanom Žunić i Odjela prevencije.